Gazeteci Yeşilağaç: ''Takva'ya Soruyorum''

TAKİP ET

Gazeteci Abdulrahim Yeşilağaç Soruyor...!!! Van Tso ilin en büyük sivil toplum kuruluşu (STK) münasebetiyle yer almaktadır, Van halkı Van Tso'da büyük beklenti içindedir. 3. dönemdir Van Tso başkanısınız kent işsizlik ve ekonomi olarak kan ağlamaktadır. Bulunduğunuz konumdan dolayı kentte ne tür katkılar sağladınız...?

* O koltuklara yapıştınız, milyonlarca liralık araçlara biniyorsunuz. Halkın sırtına kene gibi yapıştınız. Halkı bu denli sömürmeye  doymadınız mı?

* Gazeteci Abdulrahim Yeşilağaç, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (Van TSO) cevaplaması istemiyle bir yazı kaleme aldı. “Takva'ya Soruyorum” başlığıyla yayınlanan yazıda Yeşilağaç, şu soruları sordu:

* VAN TSO Yönetimi Kurulu Başkanı Necdet Takva, kızınızı büyük ehir belediyesinde işe aldırdınız mı?

* Van TSO,  4 milyon TL’ye mal olan  VİP araç alımı yaptı mı, bu ekonomik krizde neden böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz? bu araç nerede kullanılacak?

* Açtığınız işletmeler için bugüne kadar devletten ne kadar destek aldınız?

* Bu destekleri almanızda başkanlığınızın bir etkisi var mı?

* Her platformda şeffaf ve hesap verebilir olacağınızı söylüyordunuz, odanın aylık gelir ve giderini neden üye ve kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz?


* Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Van ziyareti sırasında Vanspor için verdiğiniz destek sözünü neden tutmadınız ya da tutamayacağınız sözü neden verdiniz?


* Van halkı ekonomik sorunlarla boğuşurken, sınır ticareti adeta durma noktasına gelmiş iken kendini reklamınız yapmanız doğru mu?

* Van’ın bu denli ekonomik sorunları varken, bu alanda ki en büyük STK olan Van-TSO yaşananlar karşısında neden sessiz, yoksa yine bir siyasi hesapla mı hareket ediliyor?

* Van,Türkiye'nin en yoksul ili unvanına sahipken sizin oda olarak başarılıyız demeniz komik kaçmıyor mu?

* Başarı kriterleriniz neler?

* Meclis toplantılarına basını neden davet etmiyorsunuz? Mecliste yaşanan tartışmaların basına yansımasından neden korkuyorsunuz?

* Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim. Bulunduğunuz konum itibariyle cevap vermeniz en doğrusu olacaktır. Yoksa şeffaflığınız sözde kalır.

 

*Şuana kadar tarım kırsal kalkınma kurumu (TKDK) da ne kadar hibe aldınız? Verdiğiniz fiyatlar yüksek çıkınca projeniz reddedilme yerine size özel kurumda yeni piyasa araştırması çıkarıldığı iddiası doğru mu?

Abdulrahim Yeşilağaç Van Necdet Takva Van Tso