Gazeteci Yazar Ayşe Karademir; Öyle bir yazı yazdı'ki...

TAKİP ET

Gazeteçi Yazar Ayşe Karademir; Ülke gündemi değerlendirmesi.

Yazar Ayşe Karademir'den aylar sonra bir yazı daha;
Öncelik ile özür dileyerek kelâmlarıma başlamak istiyorum. Ne yazık ki ülke olmaktan çıkmış yerini büyük bir kabusa bırakmıştır Türkiye. Bir yandan karanfil kokulu çocuklar ile yamyam bir toplumun kavgası dinmiyor geleceğe umutla sahip çıkan insanlar terörist ilan edilip öldürülüyor. Tepkiler bu yönde büyüdüğü için halk korkusunu sevince boğacağı günü beklemeye başladı. Bunu ise gizli yaşamak zorundaydı. Renklerini belli etmemek için can ile baş ile kendilerini ve ailelerini gizlemek zorunda kaldılar. Çünkü işe ihtiyacı vardı. Çünkü yaşamaya hakkı vardı. Çünkü insan olduğunu hissetmeye ihtiyacı vardı. Ülke böylesine parsel parsel bölünür iken. Umrunda olmayan kesim ülke yanar iken saçını tarıyordu. Bir yanda evet diğer yanda ötekilerin kavgası gün gün büyür iken peki böylesine ülkeyi bölen yakan referandum nedir?
Anayasa değişikliği için yasaların kabulü için önemli meselelerde halkın iradesini belirtmesi amacı ile yapılan halk oylamasına Referandum denir. Ülkemizde ilk referandum 1961 yılında 27 Mayıs darbesi sonrasında 9 temmuz da gerçekleştirildi. %61.7 Evet %38.3 Hayır ile Evet kazanmıştır.

Ya bundan sonra ne olacak ?
Laik hür ve özgür yaşamak için çocuklarımızın bizim geleceğimiz için, İşçilerin hakları kadınların hürriyeti için, Ağaçlar için, doğa için ,hayvan hakları için, Doğu için, batı için ,demokrasi için, Adalet için, ümitlerin hayallerin sandıklarda pazarlanmamasi için, kardeşçe şiirlerde öykülerde sazlarda gizlenen güzel günler için direneceğiz. Savaşacağız sonunda laik bir ülke için kazanacağız.
"Balıklar gibi yüzmeyi kuşlar gibi uçmayı öğrendik ama kardeşçe yaşamayı öğrenemedik "
Umut sevgi heyecan ile kalın 
Kaynak: Ayşe Karademir