Gazeteci Serhat TEBİŞ yazdı...

TAKİP ET

VAN'DA KİMİN GAZETECİ OLUP OLMADIĞINA VAN HALKI KARAR VERİR

Van’da bugün kayyum’un kar temizlememe hezimetini saklayamayanlar,Bizim halka doğru bilgi aktarmamzıdan rahatsız olmuş olacak ki,Van’da onuruyla gazetecilik yapan kimseyi çağırmadan gazetecilik toplantısı yapılmış.

Öncelikle belirtmem Gerekir ki ‘Gazetecilik baskı aracı olur ama şantaj aracı asla olamaz bu etik bir davranışta görülemez…

Lakin olay şantaj ve gazetecilik ile ilgili değil,Belediyelerin hizmet yapamamasını eleştirmekse hangi partide veya hangi kayyumda olursa OLSUN eleştireceğiz.

Peki konunun belediyelerle ilgili olduğunu nerde anlıyoruz,Van’da gazetecilik yapan tek kişi çağrılmadan belediyelerde taşeron olarak çalışan birkaç kişi ve Yüzüncü yılda asistanlık yapan bir kişi çağrılmış hatta çağrılma olmamış kendileri toplanmış.

Van gündeminindeki eksikleri dile getirmek şantaj değildir ama eleştirilen kurumun kendini düzeltmesi için baskı haberi yapılabilir.

Mesela Van Büyükşehir Belediyesinde Çalışan Van Gölü Cemiyeti Başkanı Kayyumdan sonra ilk yaptığı iş benim ve birçok gazeteci arkadaşımızın ulaşım kartlarını iptal etti.
Madem gazetecilik yapan insanlara karşı çok duyarlıysanız neden bu konuda tek kelime söylemediniz SAMİMİ değilsiniz.
Van’ın gündemini dile getiren Gazetecileri terörize etmeniz kimseye yarar sağlamaz evet VAN halkı bizi takip ediyor ve dile getirdiğimiz sorunlardan dolayı bizi hangi sokakta görseler memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Sizi Van sokaklarında kimse gazeteci olarak tanımazken,Van’daki gazeteciler adına toplantı aldık Gazetecilik böyle olmalı deme hakkınız haddinizde yok!

Eğer şantaj nedir bilmek istiyorsanız Ziya Türk’ün haberlerine bakabilirsiniz.