Gazeteci Oktay Candemir Yazdı; ERDOĞAN ve Bahçeli Dıyarbakırda Miting Yaparmı...

TAKİP ET

OKTAY CANDEMİR AKP'ye oy veren Kürtlerin argümanı hep şu iddiayla sınırlıydı : 'Kürt sorununu çözecek ve barışı getirecek tek kişi Tayyip Bey'

O dönem itibariyle bu AKP’ye oy veren Kürtler için makul ve anlaşılır bir gerekçeydi.

Sosyolojik olarak AKP’ye oy veren bir çok Kürdün zihninde muhafazakarlık hissinden çok savaşın bitmesi ve sorunun çözümüne dair Erdoğan’a olan inançları vardı.

Ancak, az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik ve hikayenin sonunda Tayyip Erdoğan’ın bu meseleyi çözmeye niyeti olmadığı net bir biçimde ortaya çıktı.

Çünkü, Tayyip Bey artık bir ‘REİS’!

Hatta bırakın bu meseleyi çözmeyi Suriye’de Kürtlere ilişkin son günlerde ortaya koyduğu politikalar AKP’ye oy veren Kürtlerin tüm tezlerinin yıkılışı oldu.

Zamanında HDP bunları söylediğinde burun kıvıran bu çevreler hele AKP’nin MHP ile ittifakına ilişkin ne düşünüyorlar acaba.

Yoksa AKP’nin Kürt sorununu MHP ile çözeceğini mi düşünüyorlar (!)

AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu yarın bir mitingde Kürtlere ne anlatacak…’Devlet ile el-ele verdik, meseleyi çözeceğiz’ mi diyecek. Bu şansı olmayacak çünkü, önümüzde ki mitinglerde konuşacak Kürt bulamayacak.

Erdoğan, Kürtlerin yaşadığı illerde yapacağı mitinglere Devlet Bahçeli’yi yanına alacak mı?

AKP artık Van ve diğer bölge illerinde sadece korucu ve güvenlik bürokrasisi ile bir kaç ihaleci-zimmetçiye hitap edebilir.

Mustafa Kaçmaz ve Servet Yenitürk ile takılıp giderler…

AKP, Rojava politikası ve MHP ile ittifak ile birlikte bölgede CHP’nin bile gerisine düşecektir.

Demedi, demeyin…

kaynak: vanhaberdar.com