Faruk Alpaslan'dan önemli acıklamalar...

TAKİP ET

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı yaparken milletvekilliği adaylığı müracaatı yapmak için istifa eden Faruk Alpaslan,Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan aday önemli açıklamalarda bulundu.

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı yaparken milletvekilliği adaylığı müracaatı yapmak için istifa eden Faruk Alpaslan Van Taraf Gaztesi İmtiyaz Sahibi Abdulrahim Yeşilağaç'a önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Başkan ALPSLAN şöyle konuştu;  Benim tek amaç hedefim halkımdır tercih onlarda hizmet benden, ben halkımın hizmetkarlığı için ve onların yoğun talepleri sonucunda aday oldu. Faruk Alpaslan ; benim ihtiyacım yok basamaklara ama esnafım uğruna gereken mücadele neyise her daim yapmaya hazırım zor dönem geçiren esnafım söyledikleri söz şu tek umudumuz sizsiniz eğer siz var olsanız bizide var eder sorun sıkıntılarımızı çözersiniz diyerek bende hizmetkarlığımı onlar için sürdüreceğimi ifade ederek bu yola çıktım dedi.

‘ADAY TERCİHİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

 

Esnafın çok iyi düşünerek, adaylar içerisinde kendi çoluk çocuğunun rızkını kazanabilecek şartları oluşturabilecek adayı tercih etmelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Faruk Alpaslan, “Van’da yaşanan depremden sonra, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Esnaf Sarayı’nı yaptırırken Ankara’dan büyük maddi imkânlar getirdik. Bu eser, sorunların çözümünde bundan sonra da benzer çalışmaları yapabileceğimizi gösteren önemli bir başarıdır. Bizler dün olduğu gibi bundan sonrada her zaman esnafımızın yanında olacağız. Esnaf odaları seçimlerinin Van’ımız, halkımız ve esnafımız için yeni bir başlangıca vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek şoför esnafı için kazasız belasız bol kazançlı hayırlı çalışmalar diledi.

 

 

‘ESNAFIMIZIN VE HALKIMIZIN MEMNUNİYETİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM’

 

Ekmeğini emeği ile kazanan şoför esnafının, çalıştığı sektörlere göre çözüm bekleyen farklı sorunları bulunduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Mevcut yasaya göre Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyesi olabilme hakkı bulunan taksiciler, minibüsçüler, halk otobüsçüleri, servis araçları, şehir içi nakliyatçılar ve kamyoncuların çözüm bekleyen sorunları bulunuyor. Sorunlar Hükümet, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kurumlar, Valilik, Van Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, vergi daireleri  ile kamu kurum ve kuruluşları nezdinde yapılacak girişimler sonucunda çözüme kavuşturulabilecek. Esnafımızın hak ve hukukunu Ankara’da federasyon ve konfederasyonun gücünü de arkamıza alarak bilinçli ve etkili bir şekilde savunacağız. Şoför esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması aynı zamanda hizmetlerden yararlanan halkımızın da sürdürülebilir ve kaliteli hizmet almasını sağlayacaktır. Bu nedenle yapacağımız tüm çalışmalarda, esnafımızın hakkını hukukunu savunurken, halkımızın da memnuniyetini gözeteceğiz” dedi.