Eş Başkanlar Mahallelerde Halkla Bir Araya Geldi

TAKİP ET

Stratejik Plan oluşturma çalışmaları çerçevesinde mahallelerde halkla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi eş başkanları, Şafak Mahallesin de yurttaşlar ile bir araya geldi. İşsizlik ve gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu bağımlılığından dert yakınan mahalle sakinleri sorunlarının çözümü için talepte bulundular.

Vantarafgazetesi- 2019-2024 Stratejik plan oluşturma çalışması kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi mahallelerde ortak toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Şafak Mahallesinde düzenlenen toplantıya Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt, Azim Yacan, HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanları Öznur Bartın, Bahattin Karaman ve mahalle sakinleri katıldı.
Toplantıda ilk sözü alan HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Bahattin Karaman, stratejik planlama toplantılarının önemine değindiği konuşmasında, “Sizlere söz verdiğimiz gibi sadece seçim zamanlarında değil, her konuda siz değerli halkımızın kapısını çalacağız demiştik. Bizler burada toplumun her kesiminin dinlemeye geldik.” dedi.
Kahraman’dan sonra konuşan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, ise kentin sorunlarını hep birlikte çözeceklerini belirti. Konuşmasının devamında diğer belediyelerin stratejik planlama süreçlerine değinen Yacan, “HDP’li olmayan belediyeler stratejik planlarını teknik bir ekiple hazırlıyor ve halk ayağı eksik bırakıyor. Bizler ise sivil toplum örgütlerimizi, halkımızı, dinleyerek önümüzdeki 5 yıl boyunca nasıl bir yol haritasıyla yürüyeceğimizi birlikte belirlemeyi amaçlamaktayız” şeklinde konuştu. Yacan, gelen sorular üzerine belediyenin gelir gider durumunu ve personel durumunu mahalle sakinlerine açıkladı.
Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ise toplantıya katılanların sorularını yanıtlayarak, büyükşehir belediyesinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi.
Toplantıya katılan mahalle sakinleri de en önemli sorunlarının işsizlik ve gençlerin uyuşturucu bağımlılığı olduğunu belirtiler. Toplantıda konuşan bir yurttaş, bu konuya dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu bizim en büyük sorunumuz, çocuklarımız elimizden giderse, her şeyi kaybetmişiz demektir. Uyuşturucu kullanma yaşı 8 yaşına kadar inmiş durumda. Yakın zamanda bir geçimizi bu nedenle kaybettik” dedi.
Bunun yanında yurttaşlar, su, alt yapı, ulaşım gibi sorunlarına da çözüm bulunmasını istediler.