Ermenistan karıştı!

TAKİP ET

Ermenistan ordusunun, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını istediği açıklandı. Bunun bir darbe girişimi olduğunu belirten Paşinyan, kendini istifaya çağıran Genelkurmay Başkanı'nı görevden alarak, Facebook'tan halkı sokağa çağırdı. Ermenistan'da Başbakanlık ve Savunma Bakanlığı binalarında farklı grupların toplandığı belirtiliyor.








Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan'ın ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu. Yaşanan son dakika gelişmesine göre Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiri yayınladı.

İSTİFA İSTEYEN GENELKURMAY BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Çıkan haberlerin ardından Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurdu.











PAŞİNYAN HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI

Paşinyan, Ermenistan ordusunun, kendisine yönelik istifa çağrısının ardından Facebook üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında konuştu.

Konuşmasında, destekçilerini sokağa çağıran Paşinyan, "Devrimi savunmamız gerekiyor. Çok zor bir durumdayız. Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma kararı aldım. Şimdi en önemli görev, sivillerin ve halkın iktidarını korumaktır." dedi.

Ermenistan'dan flaş gelişme! Ordu Paşinyan'ın istifasını istedi | Video



Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da yaşadığı mağlubiyete ilişkin sorumluluğu üzerine aldığını anlatan Paşinyan, "Halkın bazı üst düzey ordu yetkililerine yönelik de bazı soruları var ve bu sorulardan kaçılamaz." ifadesini kullandı.











PAŞİNYAN TARAFTARLARI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ, BAŞBAKANLIK BİNASINDA SICAK DAKİKALAR

Paşinyan'ın sokağa çıkan çağrılarının, ülke genelinde büyük yankı uyandırmasının ardından sokaklara dökülen Paşinyan taraftarları, istifa çağrılarına slogan atarak cevap verdi. Başbakanlık konutu etrafına doluşan öfkeli kalabalık, Paşinyan'a olan desteklerini dile getirdi.

Paşinyan başkent Erivan'da hükümet binası yakınlarında toplanan destekçileriyle bir araya gelerek, kendisine yönelik istifa çağrısında bulunan ordu yetkililerini eleştirdi.











 









"HER ŞEY KONTROL ALTINDA"

Burada yaptığı konuşmada, orduya yönelik eleştirilerde bulunan Paşinyan, "Ordu, halka ve başbakana bağlıdır. Ermenistan'da zor bir durum var ancak çatışmaların yaşanmaması konusunda hemfikir olmalıyız." dedi.



Ermenistan'daki durumu tüm taraflarla konuşmaya hazır olduğunu savunan Paşinyan, "Ermenistan'ın içerisinde düşmanlar yok. Mevcut durum kontrol altında ve ordu tarafından yapılan açıklamaların duygusal bir tepki olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.









"ERMENİSTAN'I TERK ETMEYECEĞİM"

Görevden aldığı ordu yetkililerinin, kendisi için hala "kardeş" olduğunu savunan Paşinyan, "Ben ve ailemin de Ermenistan'ı terk etmek gibi bir planı bulunmuyor." dedi.



Zaman zaman elinde bulunan megafonla destekçilerine seslenerek teşekkür eden Paşinyan ve destekçilerinin yürüyüşü devam ediyor.



 



 













MUHALİFLER DE SAVUNMA BAKANLIĞINA AKIN ETTİ

Başbakanlık konutu çevresinde toplanan kalabalığa karşılık Paşinyan muhalifleri ise Savunma Bakanlığı çevresinde toplandığı bildirildi.