Erdoğan: Salgın sürecini en az sıkıntıyla geride bıraktık

TAKİP ET

Korona salgını sürecinde başarılı bir yönetim sergilediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Neredeyse 1 yıla yaklaşan salgın döneminde ne sağlık krizi ne sosyal çöküntü görüntülerine şahit olduk. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı sıkıntısı var, biz ise aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'Sosyal Atama Töreni'ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada devlet kurumlarına yapılan işe alımlar ve korona aşısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

ENGELLİ KONTENJANI DOLULUK ORANI YÜZDE 82'YE ÇIKTI: 2002 yılında yalnızca 5 bin 777 olan engelli memur sayımızı 58 bin 319'a yükselttik. Kamudaki engelli kontenjanlarının doluluk oranını yüzde 82 seviyesine kadar çıkardık. Hükümete geldiğimizde kamuda istihdam edilen şehit ve gazi yakını kişi sayısı 6 bin 315'ti, bugün 45 bine yaklaştı. 

İLK ETAPTA 50 MİLYON DOZ AŞI GELECEK: En müreffeh ülkelerde dahi yürek burkan sahnelerin görüldüğü bir süreci en az sıkıntıyla geride bırakmayı başardık. Neredeyse 1 yıla yaklaşan salgın döneminde ne sağlık krizi ne sosyal çöküntü görüntülerine şahit olduk. 46 milyar lirayı geçen sosyal koruma kalkanı ödemelerimiz ile ülkemizin ayakta kalmasını sağladık. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı sıkıntısı var, biz ise şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek. Bu yılın bütçesinde sosyal destek harcamaları için 81 milyar lirayı ayırdık.