Erdoğan referandum oyunu İstanbul'da kullandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum oyunu İstanbul'da eşi Emine Erdoğan ve torunlarıyla gittiği okulda kullandı. Erdoğan, "İnanıyorum ki halkımız, süratli bir kalkınmanın yolunu açmaya inşallah karar verecektir. Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini yakalamak için alışılmışın dışında bir tercih yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanreferandum oyunu İstanbul'da eşi Emine Erdoğan ve torunlarıyla gittiği okulda kullandı.
 Başbakan Binali Yıldırım referandum oyunu İzmir'de kullandı
Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra şunları söyledi:
"Bugünkü halkoylaması sıradan bir oylama değil. Cumhuriyet tarihimizde birçok, parlamenter sisteme yönelik oylamalarımız oldu, bazı halkoylamaları da yaptık ama bu halkoylaması artık Türkiye Cumhuriyeti'nde yeni yönetim sisteminin, değişim ve dönüşümün tercihidir.
İnanıyorum ki halkımız, süratli bir 
 
kalkınmanın yolunu açmaya inşallah karar verecektir. Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini yakalamak için alışılmışın dışında bir tercih yapmamız lazım.
 
2002'de bu yana 1'e 3 katladık ama yeterli değil, çok daha büyümemiz ve yürümemiz lazım. İnanıyorum milletimiz bugün bu tercihini, yurt içi ve yurt dışında yapmak suretiyle geleceğe yürüyecektir. Milletimizin demokrasideki sağduyusuna, kampanyayı bir kenarı koyup, geleceğe yürüyeceğine inanıyorum."