Erdoğan ilk kez açıkladı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'dan dönüşünde medya mensuplarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Erdoğan, başta Libya olmak üzere gündemdeki birçok konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın başkenti Berlin'de dün düzenlenen Libya Zirvesi sonrası, aralarında ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

"BİR LİDER YANIMA GELİP DEDİ Kİ..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya, Hafter, Yunanistan, CHP, FETÖ, İdlib'ten beklenen göç, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Suriyeli mevkidaşıyla görüşmesi dahil birçok konuya açıklık getirdi. Erdoğan, "Niye Miçotakis Hafter'i Yunanistan'a çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı" derken, Berlin'deki görüşmeler devam ederken bir liderin yanına gelerek, Miçotakis'in sözlerini aktardığını söyledi. Erdoğan, "Bir lider 'Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor' dedi... Nasıl bir iş bu? Hem benimle arayı düzeltmek istiyor öbür taraftan da gidiyor Hafter'i Yunanistan'a çağırıyor. Böyle saçmalık olur mu?' dedim. 'Sen ona söyle, öncelikle bir defa bu yanlıştır, düzeltsin, ondan sonra bizim görüşmemiz kolaydır' dedim. Maalesef bu tür sorunları yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA İDLİB TEPKİSİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İdlib'ten gelen herkes terörist" sözlerine sert çıkan Cumhurbaşkanı, "İdlib'ten göç eden sivillere onlara terörist demek akıl tutulmasıdır. Bu, Bay Kemal'in ilk yanlışı değil. Bu insanlar ölümden kaçıyor. O anne ile 6 çocuğunu ekranda görünce hanımla kanımız dondu. O yavrulara nasıl terörist deriz" diye konuştu.

FETÖ'NİN SİYASİ AYAĞI TARTIŞMASI

CHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu "FETÖ'niün siyasi ayağı önergesi" hakkında da kuşan Erdoğan, "AK Parti'de, MHP'de bu tür adamlar mı var, haydi ispatla. İspatlayamıyorsan demek ki bunlar sende. Daha bunların neleri çıkacak. Şimdi bu pisliklerden kurtulmak için parlamentonun üzerine bunu yıkmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.
Haber7