Ejder Yağızer'den DEM Partiye tam destek 

TAKİP ET

VAN- Yerel seçimler kapsamında aralıksız çalışmalarını sürdüren DEM Parti, karlı havaya rağmen köy ve mahalle ziyaretlerini gerçekleştirdi. Ertoşi aşiretinin Şerefan kolunun kaanat önderi Ejder Yağızer ve ailesi Başkale seçim bürosuna gerçekleştirdiği ziyarette DEM Partiye toplu desteğini açıkladı. 

Dem parti Van il örgütü ve ilçeleri yoğun kar yağışına rağmen seçim çalışmalarını sürdürüyor. İlçe ve köy ziyaretleri gerçekleştiren partilileri halk renkli görüntülerle karşıladı. 

 

AKP adayı Oflas’ın mahallesinde DEM Partililere sıcak karışılama

 

Sabahın erken saatlerinde Tuşba ilçesinde Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, Milletvekili Zülküf Uçar, ilçe eşbaşkanları ve ilçe yönetimi seçim çalışmasına başladı. Tuşba ilçesine bağlı Şahgeldi, Norevans (esenpınar), Gedikbulak (Canik), Halkalı, Amik, Özyut mahalleri ziyaret edildi. Tuşba ilçesinin en dikkat çekici karşılaması ise Canik mahallesinde yaşandı. DEM Parti ve adaylarını kalabalık bir şekilde karşılayan Canik mahallesi yurttaşları akrabaları olan ve AKP Tuşba ilçe adayı Süleyman Oflas’a karşı partiye oy vereceklerini belirtti. Belediye atanan kayyumları kabul etmediklerini belirten Canikliler, halkın seçeceği adayın yanında olacaklarını belirtti. 

 

 

 

Şedal: Toplumsal sorunlar çözümsüz bırakılıyor

 

Taziye evinde yurttaşlara seslenen Neslihan Şedal, “Kentimizde yaşadığımız tüm sorunlar aslında yüzyıllık politikaların sonucudur. İki dönemdir atanan kayyumlarla birlikte yaşadığımız tüm sorunların derinleştiğini görüyoruz. Toplumsal sorunların çözümsüzlük politikasıyla yürütülmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz. Toplumumuz, kurumlarımız bir tecrit politikası var, atanan kayyumları da bu çerçevede görmek gerekir. Duygu düşünce dünyamız tecrit ediliyor, dilimiz tecrit ediliyor” dedi. 

 

 

 

Başkale ve köylerine çıkartma yapan DEM Parti il Eşbaşkanı Gülşen Kurt, ilçe örgütü ve Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, West (Belencik), Heretis (Hasanbey), Balya (Ekecek), Xirabe (Örme taş), köyleri ziyaret edildi. Renkli görüntülerin yaşandığı bu köylerde kimi yurttaşları partilileri atlarla ellerinde DEM Parti bayraklarıyla karşıladı. Halaylar çekildi, sohpetler edildi. Ertoşi aşiretinin Şerefan kolunun kaanat önderi Ejder Yağızer ve ailesi seçim DEM Parti ilçesine ziyaret gerçekleştirerek toplu desteğini açıkladı. Yağızer, tüm ailesi ve aşiretiyle DEM Partinin yanında olduğunu dile getirdi.

Ejder Yağizer Dem Parti Başkale