Eğitimci Yazar Kübra Apak Yazdı; Sayın Veliler bu haber sizin için...

TAKİP ET

Gazetemizin yazarı sevgili eğitimci yazar Kübra Apak bu haftaki yazısı velileri yakından ilgilendiriyor....

*SÖMESTR TATİLİNDE YAPILABİLECEK EN İYİ 15 AKTİVİTE* 

Merhabalar kıymetli Van Taraf Gazetesi okuyucularımız.. Sömestr tatili geldi ve kimi çocuklarımız karne almaya alışmışken kimileri de ilk karne heyecanlarını yaşadılar. Bu tatil çocuklar için dinlenme ve enerji toplama fırsatı sunar. Aileler içinde birlikte vakit geçirmenin ve etkinlik yapmanın en iyi zamanlarından biridir. 

 

15 günlük maraton başlamışken “hazırlıksız yakalandım!” diye düşünmeyin. Merak etmeyin ve hazır olun, sizler için harika etkinliklerle geldim. Bu etkinlikler sayesinde hem çocuklarınız sıkılmayacak hem de gelişimlerine katkıda bulunacaksınız. Dolu dolu zaman geçireceğinizden hiç şüphem yok! Yalnız bu yapacağınız etkinlikleri bir gün öncesinden çocuklarınızla paylaşarak heyecanlarını arttırabilirsiniz. O zaman gelin nasıl aktiviteler yapabileceğinize bakalım.:)

*YARIYIL TATİLİNDE YAPILABİLECEK EN İYİ 15 AKTİVİTE* 

1-) KAR TOPU SAVAŞINA NE DERSİNİZ? ☃️ 

Bu savaşa uygun giyinerek hazırlık yapın ve savaşa başlayın!

2-) MUTFAKTA ŞEF OLMANIN TAM ZAMANI!

Aile üyeleriyle mutfakta yapacağınız etkinliğe karar verin.(yemek,pasta,kurabiye) A4 kağıdı ve grapondan, şef şapkası ve önlüğü tasarlayın. Çılgın aşçılar olarak mutfağa giriş yapabilirsiniz.

3-) ÇILGIN KIYAFET ÇEKİMİ

Çocuklarınız ile birlikte evde bulunan kumaş parçaları, kıyafetler, aksesuarlar vb materyallerden farklı ve komik bir tarz yaratabilirsiniz. Dilersiniz film karakteri ya da kahramanına da bürünebilirsiniz. Hazırlandıktan sonra dergi kapağına poz verircesine çekim yapmayı unutmayın! 

4-) AİLE KİTABINIZI OLUŞTURUN

Bu sizin hikayeniz olacaktır. Yapacağınız resimleri birleştirerek , her sayfaya uygun bir cümle kurup hikayenizi oluşturabilirsiniz.

5-) FİLM GECESİ  

Ailece izleyebileceğiniz bir animasyon filmi seçerek , yanına da içecek ve mısırlarla keyifli bir ortam yaratabilirsiniz.

6-) RESSAMLAR İŞ BAŞINDA

A4 kağıtlarını bant ile birleştirerek kocaman bir alan yaratıp dilediğiniz gibi resim çalışması yapabilirsiniz.(Evde var ise tuval,guaj boya,pastel boya vb kullanabilirsiniz.)

7-) PİKNİK GÜNÜ ️

Hava güzel ise çocuklar ile birlikte hazırlayacağınız piknik sepeti heyecanlı olacaktır. Tabi katlanabilir sandalyeleri alıp kışın gidenlerde var.:) Tercih sizin.

8-) AVM’lerde düzenlenen kış etkinliklerine katılabilirsiniz.

9-) Oyun kutuları ile yarışmalar düzenleyebilirsiniz.

10-) Sinema ya da tiyatroya katılabilirsiniz.

11-) Müze ya da sergiye katılabilirsiniz.

12-) Aquaparkta eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

13-) Taş boyama etkinlikliği yapabilirsiniz.

14-) Çocuklar için düzenlenen sanat atölyelerine katılabilirsiniz.

15-) Yoga veya başka bir spor dalı seçerek, evde eğlenceli vakit geçirerek öğrenebilirsiniz. 

Sevgilerimle..:)

Kübra Apak eğitim tatil sömestir çocuklar ebeveyn