Eğitimci Yazar Kübra Apak Eğitim ve Öğretim ile ilgili önemli bir konu ele aldı...

TAKİP ET

Gazetemizin yeni yazarı sayın Kübra Apak 2023/2024 eğitim ve öğretimin başlamasıyla Öğrenci, Öğretmen ve Ebeveynlerimize önemli tavsiyelerde bulundu.

Gazetemizin yazarı sayın eğitimci Kübra Apak; geleceğimiz olan çocuklarımız ile ilgili çok önemli notlar ele aldı. 

Merhaba , ben Kübra Apak. Aslen Van’lıyım ve Van’da ikamet ediyorum.Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun oldum. 2015 yılından itibaren çocuk gelişimine dair çeşitli kurum ve kuruluşlarda öğretmenlik hizmeti verdim. Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi programı , Multibem eğitimi , Montessori eğitimlerini alıp öğrencilerime ve stajyerlerime aktardım. Çocuk gelişimi zirvelerine katılıp kendimi geliştirmeyi hedefledim. 2023-2024 Eğitim-Öğretim sürecinde bundan sonra her hafta Van Taraf Gazetesi aracılığıyla Van ve Türkiye genelinde eğitim , öğretim , çocuk gelişimi , iletişim vb konular ile ilgili sizlerle olacağım. Eğitim  ve öğretim hakkında bilgiler paylaşıp öğretmen-öğrenci-veli arasındaki ilişkilerimizi güçlendirerek hem sizlere hem kendime değer katacağıma inanmaktayım. Çocuklarımız alışkın olduğu ev ortamından uzaklaşarak , kendini ilk haftalarda yabancı hissettiği okullara giriş yapacaktır. Bu uyum süreci ne kadar zor görünsede kıymetli öğretmenlerimiz ve değerli velilerimizin desteği , sevgisi ve ilgisi sayesinde daha kolay atlatılacaktır. Bu süreçte önemli olan çocuklarımızın ne hissettiğini sorup , onlarla sohbet edip , yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Kıymetli Öğretmenlerimize düşen görev ise çocuklarımızı eğitime , öğretime ve okullarımıza sevdirmek heyecanla gelmelerini sağlamaktır. Öğretmenlik diğer meslekleri mümkün kılan tek meslektir. Yeni eğitim-öğretim dönemimiz hayırlı olsun başarılar diliyorum . 

 

*UYUM SÜRECİNDE EBEVEYNLERE TAVSİYELER*

 

*Pozitif bir tutum sergileyin.

*En önemlisi çocuklarımızın kendilerini mutlu ve güvende hissederek okula gitmeleri.

*Okul çocuğa , anne babanın zorunlu bıraktığı yer değil ; eğlenceli ve öğretici bir sosyal ortam olarak çocuğa aşılanmalıdır.

*İletişim kanallarını açık tutun , iletişim halinde bulunun.

*Okula bırakırken çocuklarınızı öperek , sarılarak , güven verici sözlerle sıcak ayrılma yöntemlerini uygulayın. Onlara geri döneceğinizi mutlaka söyleyin.

*Okulda yapılan etkinlikleri taklit ederek evde uyum sağlamasına yardımcı olun.

*Duygularını dinleyin , onları anlamaya yardımcı olun.

*Çocuğunuzla okul halkında konuşarak ne gibi etkinliklerin yapıldığını, arkadaş edinme fırsatlarını ve öğretmenlerinin nasıl yardımcı olacaklarını anlatın . Olumlu deneyimlerinizi anlatarak çocuklarınızın heyecanını arttırın.

*Sabırlı olun ☺️

Van Taraf Gazetesi

Kübra Apak yazar Eğitim öğrenci Van Taraf Gazetesi