Devletten Vatandaşa Yardım...

TAKİP ET

Haziran ayında bütün vatandaşlara 1.500 TL ile 6.000 TL arasında yardım son 5 Gün! İşte devletin yaptığı o yardımlar!

Devletimiz milyonlarca vatandaşına para yardımları yapmaya devam ediyor. Daha önce kullanıcılarımızın sorduğu ‘Devletten alınabilecek yardımlar hangileridir?’ başlıklı sorulara istinaden oluşturulmuş bu haber ile beraber devletin yaptığı yardımları ayrıntılı bir şekilde ele alıyoruz. Devlet Korona virüs gündeminde işsiz kalmış vatandaşlara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardımlar yapıyor. İşte tüm detaylar…

Vatandaşlarımızın tüm maddi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olacak şekilde maddi yardımlar yapılmaya devam ediyor. Başta 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemeleri yapılmıştı, onun öncesinde de 10.000 TL, 7.500 TL, 5.000 TL Temel İhtiyaç Destek Kredisi verilmişti. Şimdilerde ise gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza 1.500 TL ile 6.000 TL arasında çeşitli ödemeler yapılıyor. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı devlet yardımlarını merak ediyor ve titizlikle araştırıyor. Ancak her vatandaşımız doğru kaynaklara ulaşmakta zorluk çekebiliyor. Özellikle devletin yaptığı yardımlar ve devletin yaptığı para yardımları konusunda yanlış yönlendirilebiliyorlar. İşte devletimizin 1.500 TL ile 6.000 TL arasındaki yapacağı yardımların tamamı…

1.460 TL EVDE BAKIM MAAŞI

Engelli ya da yaşlı bir vatandaşa bakıyor olmanız durumunda devlet banka hesabınıza her ay otomatik olarak 1.460 TL para yatırıyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın bu yardım miktarından yararlanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kayıt olması ve engelli veya yaşlı bir kişiye baktıklarını göstermesi gerekmektedir. Evde bakım maaşı her ayın 9’u ve 16’sı arasında yatırılmaktadır. Şehir şehir farklı tarihlerde yatmaktadır. Ankara için her ayın 13.ünün gecesi 1.460 TL yatmaktadır.

920 TL ENGELLİ MAAŞI

Eğer engelliyseniz devlet size tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için aylık 920 TL maaş bağlayabiliyor. Engelli raporunuzun yüzde 40 ve üzeri olması gerekmektedir. Tüm yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımız aylık 920 TL maaştan yararlanabilmektedir. Aynı zamanda bu yardımlar için sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanan vatandaşlar için de gelir şartı aranmamaktadır. Bu noktada kişiler Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurarak bu yardım paralarını hemen alabilmektedirler.

700 TL YAŞLILIK AYLIĞI YARDIMI



65 yaş ve üzeri olan tüm sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlarımıza devletimiz her ay 700 TL maaş bağlayabiliyor. 65 yaş üzerinde bulunan ve sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlarımızın defterdarlık mal müdürlüklerinde evraklar ile başvuru yapılması ardından yaşlı vatandaşlar bu yaşlılık yardımını alabilmektedirler.
ÇALIŞAN ANNELERE DEVLET YARDIMI

SSK’lı olarak çalışmakta olan anneler için devletimiz hem doğum öncesi hem doğum sonrasında 4 aylık süreç için annelere toplam 6.000 TL maddi yardımda bulunuyor. Çalışmakta olan annelere 6.000 TL maddi yardım başvurusunda bulunmak için e-Devlet Kapısı’nı kullanmalısınız.

TAM EMEKLİ OLACAKKEN İŞTEN ÇIKARTILANLARA YARDIM

Sigortalı olarak çalışırken emekli olmasına az kalmış tüm vatandaşlarımıza devlet tarafından maddi yardımlar yapılıyor. Tam emekli olacakken işten çıkartılan vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu’na bizzat başvurmaları gerekmektedir.

CENAZE YARDIMI

Eğer birinci derece yakınınız vefat etmiş ise Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 716 TL destek alabilirsiniz. Ancak bu maddi destekten yararlanabilmek için 360 günlük sigorta priminizin yatmış olması gerekmektedir.

ÇEYİZ YARDIMI

Yetim kalmış vatandaşlarımızın evlenebilmesi ve yuva kurabilmeleri için devletimiz yetim maaşı alan kişilerin tam 24 katına kadar çeyiz yardımı yapabiliyor.
Ilan365