Demokrasi Nöbeti'ni emekçi kadınlar devraldı: Güzel günlerin umudunu taşıyoruz

TAKİP ET

Demokrasi Nöbeti'nin Van'daki eylemine katılan Tüm Bel Sen Kadın Meclisi üyeleri, güzel günlerin umudunu taşıdıklarını belirterek, anti demokratik tutumun bir an önce bitirilmesini istedi.

VanTarafGazetesi-Kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti Van’da da 47’nci gününde devam etti. HDP İpekyolu ilçe binası önünde tutulan nöbet eylemine milletvekilleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı eylemde, "Direne direne kazanacağız", "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir", "Kayyum gidecek halk gelecek", “Kayyum kaç kaç kadınlar geliyor” sloganları atıldı. Eylemde ilk konuşmayı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Kava Ökkeş yaptı. Ökkeş, hukuksuzluğa karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi.

'BELEDİYELER BİZİMDİR'

Ardından Tüm Bel Sen MYK Üyesi Satı Burunucu bir konuşma yaptı. Kayyum atamalarının halk iradesine ve demokrasiye yapılan bir darbe olduğunu ve irade gaspına karşı demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini belirten Burunucu, "Belediye çalışanları olarak yaşadığımız şehirlerde hizmet alırken, seçimlerde oy kullanırken, demokrasi için mücadele ederken onlarca baskı ve engellemelere maruz kaldık. Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atandıktan sonra ilk yapılan uygulama birçok arkadaşımızın açığa alınması, sendika başkanı ve yönetici arkadaşlarımızın gözaltına alması oldu. Sendika olarak kayyumlara, antidemokratik uygulamalara ve kayyum atanan illerde yaşayan çocukların, kadınların ve emekçilerin haklarını fındık, fıstık malzemesi yapmalarına, altından tuvalet yaptırmalarına karşı mücadele ediyoruz. Belediyeler bizimdir. Belediye gelirleri o kentte yaşayan halkın hakkıdır. Gelecek güzel günlerin geleceği umudumuz var” dedi.

'GÖREVDEN ALMA DARBEDİR'

Ardından konuşan Tüm Bel Sen Kadın Meclisi üyesi Nazife Bayrak Tosu ise, on binlerce kişinin oy vererek iradesi olarak seçtiği insanların görevden alınmasının darbe olduğunu belirtti. Eşbaşkanlığın suç olarak görüldüğünü söyleyen Tosu, “Eşbaşkanlık sistemiyle kadınların yönetimlerde yer alması ve kendini ifade etmesi ciddi bir kazanımdır. Halkın iradesinin gasp edilmemesi gerekiyor. Bu hukuksuzlukların son bulmasını istiyoruz. Halkın kendi iradesiyle seçtiği seçilmişlerin derhal görevlerine geri dönmesi gerekiyor" diye konuştu.