DEM Partisi Van İl Eşbaşkanları ve Yönetimi Belli Oldu

TAKİP ET

Van DEM Partisinde Konuşan Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan Dağlı: 3'üncü yol ortak yaşamın garantisidir dedi.

DEM Partisi Van İl Eşbaşkanları ve Yönetimi Belli Oldu

Van DEM Partisinde Konuşan Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan Dağlı: 3'üncü yol ortak yaşamın garantisidir dedi.

DEM Partisi Van İl Eşbaşkanları ve Yönetimi Belli Oldu

  Google News

DEM Parti Van İl Örgütü'nün 2'nci Olağan Kongresi'nde konuşan Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği 3'üncü yol siyasetinde ısrar edeceklerini belirterek, "3'üncü yol Ortadoğu'da ve bu ülkede ortak yaşamın ortak garantisidir" dedi.

 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van İl Örgütü 2’inci Olağan Kongresi’ni kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongreye, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Van Colemêrg Tabip Odaları Birliği, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Çevre Tarihi Eserleri Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇEVDER), DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti belediye eşbaşkan adayları ile binlerce yurttaş katılım sağladı.

Kongrenin yapıldığı salonda, “Hûn nikarin Roja Me tarî bikin”, “Rebêrek azad waletek azad” pankartı asılırken, kitle sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bijî azadî bimre koletî” sloganları attı.

 

 Yöresel kıyafetleri ve DEM Parti bayraklarıyla kongreye katılan kitle salon önünde halaylar çekerken, DEM Parti Wan Gençlik Meclisi “İmralı’ya 1000 mektup” kampanyası masası açarak imza topladı.

 

Kongre, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

 

BULDAN: ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖCALAN'IN ROLÜ UNUTULMAMALI

 

Kongrede ilk olarak konuşan DEM Parti Wan Milletvekili Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan açlık grevi ve Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün devam ettiğini belirterek “Eylemde yer alan bütün arkadaşlarımıza selamlarımız gönderiyoruz. Bu eylemler mutlaka başarıya ulaşacaktır. Sayın Öcalan’a yönelik tecrit politikası devam ediyor. Tecrit bir insan hakları suçudur. 3 yıldır Öcalan’dan hiçbir haber alınmamaktadır. Aile ve avukatlarının görüşüne izin verilmiyor. Bu ülkede insan hakları ve adaletten bahsedenler şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor. 2013-2015 yılında gelişen çözüm sürecinde Öcalan’ın rolünü unutmamak gerekir. Sonunda iktidar tarafından masa devrildi ve Sayın Öcalan'a tecrit uygulandı. Bir bütün olarak bu sürecin üstü örtüldü. Bu ülkeye barış gelecekse eğer Kürt sorunu çözülmeden, demokrasiden bahsedemeyiz. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılması gerekir” dedi.

 

'VAN'DA HALK KAZANACAK'

 

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’nin Wan’da tüm belediyeleri alacağını belirten Buldan, “Seçim yaklaşıyor bu bir fırsattır ve biz de bu fırsatı değerlendireceğiz. Wan’da 14’e 14 yapmak için elimizden geleni yapacağız. Herkesin gözü Wan’da, kim kazanacak diyorlar. Şimdiye kadar kim kazanmışsa bundan sonrada o parti kazanacak. DEM Parti kazanacak, biz kazanacağız, halkımız kazanacak. Her yerde aday çıkaracağız ve her alanda gücümüzü göstereceğiz” diye konuştu.

 

426284023 412638051147045 5195571285968888468 N

 

DOĞAN: 3'ÜNCÜ YOL SİYASETİNDE ISRARCIYIZ

 

 Daha sonra konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Doğan, “Önümüzdeki yerel seçimleri sadece bir seçim olarak ele alamayız. Neden bu seçim önemli? Yıllarıdır bu topraklarda büyük ve onurlu bir mücadele veriliyor. Kayyımlara karşı bir mücadelemiz var. Herkes sandıklara gidip oylarını kullanmalı. ‘Ben oy versem de, vermesem de bir oyla bir şey olmaz’ demeyin. Bir oyla çok şey değişeceğine emin olun. Wan’da gücümüzü daha çok yükseltmek için yerel seçimlerde sandığa gidip oyumuzu kullanalım. Seçimlerde öyle bir ses çıkarmamız gerekiyor ki bir daha kayyımlar bu topraklara gelemesin” ifadelerini kullandı.

 

3’üncü yol siyasetinde ısrar ettiklerini belirten Doğan, Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği 3’üncü yol siyasetinin eşitlik ve demokrasi zeminini sunduğunu söyledi. Doğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “3’üncü yol siyaseti, ezilenlerin ve kadınların ortak mücadelesidir. Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve bir arada yaşamak için 3’üncü yolda buluşabiliriz. 3’üncü yol siyaseti bugünün meselesi değil, yıllardır mücadelesi verilen bir yaşam modelidir. Bu yüzden kıymetli ve değerlidir. DEM Parti bugün bu toprakların halklarına özeleştiri veriyorsa bu 3’üncü yol siyasetinin getirdiği bir ret kabul ölçüsüdür. 3’üncü yol Ortadoğu'da ve bu ülkede ortak yaşamanın ortak garantisidir. 3’üncu yo siyaseti Sayın Öcalan’ın bir arada yaşam ve eşit koşullarda yaşamın zeminini sunuyor. Bu yaşamın oluşması için halkımızın sandıklara gidip oylarını kullanmasını istiyoruz.”

 

427027880 412664694477714 1243657479623788605 N

 

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimde, DEM Parti Van İl Eşbaşkanlığı'na Gülşen Kurt ile Mehmet Veysi Dilekçi seçildi.

 

Yönetim kurulu asıl üyeliğine, Berivan Pulat Çağlayan, Yakup Almaç, Gülistan Akdag, Şeref Yıldız, Lorin Aryen Turgut, Tahir Şen, Zerha Urar, Servet Aktaş, Gülistan Erdemli, İrfan Kaval, Hüsamettin Kılıztaş, Lütfi Balbal, İlhan Günay, Zafer Aydın, Halil Buğra, Serdar Bozkurk, Haydarhan Aslan, Abdulcebbar Serbest, Osman Kiye, Ümit Gül, Yusuf Akın, Necat Demir, Ümit Tayanır, Abdullah Görkan, Cihangir Güvener, Yavuz Yılmaz ve Sami Aktı olarak seçildi.

 

 Disiplin Kuruluna ise Ümit Dede, Sema Arvas ve Alaattin Daghan getirildi.

DEM Partisi Eş başkanlar Van