Dem Partisi Saray Belediye Eş Başkan A. Adayı Fadıl Barıştiran Projelerini şöyle anlattı.

TAKİP ET

DEM Partisi Saray Belediye Başkan Aday Adayı Fadıl Barıştiran Van Taraf Gazetesi'ne yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdi.

DEM Partisi Saray Belediye Eş başkan aday adayı Fadıl Barıştiran Projelerini şöyle dile getirdi...

Neden saray tercih ettim, sebebi şöyle "çünkü Saray benim ilçem doğduğum ilçe. Saray isim olarak ilçe de ancak tam bir köy statüsünede O köy statüsünde çıkarmak için aday oldum. köyleri de yaşamsal olarak mahalle statüsüne çevirmek için onun için de bazı projelerim var, örneğin köylerin tüm altyapı köyiçi yolların yeniden düzenlenmesi gerekir kaldırım yapılması tüm mezarlıklar camiler yani ibadethaneler taziye evlerinin yaşanır bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Saray merkezin köy statüsünde çıkarıp ilçe statüsüne ve yaşanır bir ilçe haline getirmek için aday oldum. 

 

 Bazı projelerim var örneğin sınır ticareti ile ilgili Sarayda bir sınır pazarı kurulması konaklama ile beraber İran'da gelen turistlerin muhakkak o pazara uğrayıp gerekirse Sarayda konaklanması, süt ve süt ürünlerin kooperatifin kurulması kadın inceliğinde çünkü bizim yerel yönetim işleyişimizde ekoloji kadınla birleşir kadın olmazsa olmazdır. Yaşamımızda siyasi mücadelemizde ve özellikle 23 köy ve saray da dahil lise çağında olan genç kızların okutulmasına destek sağlanması yani burs verilmesi tabii ki onların imkanlarını da kaynaklarında yaratılması ve kazandığımız zaman iktidara geldiğimizde o kaynaklarla onları hayata geçireceğiz . Belediyeye ait sağlık merkezi yerinde sağlık yani evlere engelli ve yaşlılarımıza köylerde sağlık hizmeti getirilmesi ve hayata geçirilmesi böyle daha çok farklı projelerimiz de vardır . İnşaallah bunları hayata geçiririz şehir içinde yani Sarayın kendi içindeki işler ise ulaşım sorununu yaratılması sarayda sosyal tesislerin kültürel faaliyetlerin oluşabilmesi için altyapının hazırlanması ve hayata geçirilmesi için çalışacağız. 5 yıl içerisinde ayrıca en önemli bir proje daha var yatay iner projesini hayata geçirilmesi ve yatay konut inşaatının yapılması çünkü yatay konutun orada hayata geçirilmesi orada yaşayan memurların konut sorundan dolayı sarayda kalmadığı için adeta Sarayı mesai saatinden sonra bir köye dönüşüyor. O köy statüsünden onu kurtarmak için yatay konutunda hayata geçmesi lazım tüm kaynakları halka hizmet için harcamak lazım dedi.

Saray Fadıl Barıştiran DEM projeler köy memur ilçe