DEM Parti Yerel Seçim Kararını Açıkladı!

TAKİP ET

DEM Parti, PM toplantısını yaptı. Partinin sonuç bildirgesinde partinin yerel seçimlere ilişkin tavrı açıklandı. "Müzakere etmeye hazırız" mesajı verildi.

MYK toplantısında yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girmesi eğiliminin öne çıktığını DEM Parti'de, 15-16 Aralık tarihlerinde Parti Meclisi toplandı. Parti Meclisi (PM) sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı. Yerel seçimlere ilişkin kararın merakla beklendiği Parti Meclisi toplantısında alınan kararlar sonuç bildirgesi ile açıklandı.

 

Bildirgede, "Herkesle müzakere etmeye hazırız." ifadesi dikkat çekti. "PM toplantımızın ortaya koyduğu genel eğilime uygun olarak gereğini yapmak üzere yetki, Merkez Yürütme Kurulu ve Eş Genel Başkanlara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Parti Meclisi'nin yerel seçim tutumu maddeler halinde açıklandı. 10 maddeyle açıklanan karar şu şekilde.

 

"2024 yılı yerel yönetim seçimleri sonuçları itibariyle bölgede ve Türkiye’de ciddi siyasi etkiler ortaya çıkaracaktır. Bu seçimlerin belirleyici partisi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

 

Türkiye’nin sorunları ancak müzakere yöntemleriyle çözülür. Bu nedenle siyasi partiler arasında diyalog ve müzakerelere kıymet biçiyoruz. Yerel demokrasi, demokratik uzlaşı, özgür siyaset, evrensel insan hakları ve kadın özgürlükçü politikaları esas alan herkesle müzakere etmeye hazırız.

listelerimizle kent yönetimlerinde yer alma eğilimimiz PM toplantımızdaki tartışmalarla daha fazla güçlenmiştir. Parti Meclisimiz partimizin tüm kurullarıyla kapsayıcı, katılımcı, şeffaf ve demokratik aday olma süreçlerinin; yerel seçimlerin hazırlık çalışmalarında önemli bir aşama olduğunu vurgulamış ve sürecin bir demokrasi şölenine dönüşecek şekilde devam ettirilmesinin önemini vurgulamıştır.

 

 

Kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın ki halkımızın çıkarına olmayan tek bir denklemin bile kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bilakis vereceğimiz kararlar ve kuracağımız stratejik denklemlerle bütün Türkiye halklarına kazandıracağız!

 

Yerel yönetim seçimlerinde PM toplantımızın ortaya koyduğu genel eğilime uygun olarak gereğini yapmak üzere yetki, Merkez Yürütme Kurulu ve Eş Genel Başkanlara verilmektedir.

 

Parti Meclisimizde ortaya çıkan irade, önümüzdeki yerel seçimlerde sadece bir başarıyı değil; büyük bir zaferi getirecek. Biz kazanınca bu ülkenin ezilenleri, emekçileri, dışlananları, yok sayılanları kazanacak, kentler kazanacak. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye halklarını selamlıyor, mutlaka kazanacağımız inancını bir kez daha dile getiriyoruz."

DEM MYK yerel seçim Türkiye PM Başkan