DEM Parti Newroz'a hazır!

TAKİP ET

VAN-Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları, İlçe adayları, Van Newroz'u için halka seslendi: "Şimdi özgürlük zamanı, şimdi Van zamanı" dedi. 

Van’da yarın gerçekleştirilecek olan Newroz kutlamaları için son hazırlıklar tamamlanıyor. 'Özgürlük zamanı' şiarıyla kutlanacak olan Newroz, Van Kalesi eteklerinde kutlayacağını belirtirken DEM Parti Van İl Örgütü, Belediye Eşbaşkan adaylarıyla, Milletvekilleriyle birlikte tüm kentte Newroz çağrısı yaptı. 

 

Oto Pazarına ziyaret

 

Tuşba ilçesi Açık Oto Pazarında yurttaşları tarihi Newroz'a davet eden Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, Harun Okay, Milletvekili Mahmut Dindar, Ümit Keser, tuşba Encümen adayları, bröşür dağıttı.

 

Halepçe Katliamı kınandı

 

 

 

Aydın Peihan AVM önünde Halepçe Katliamını yıl dönümünde açıklama yapan 'Demokrasi Platfomu' öncülüğündeki açıklamaya katılan il Eşbaşkanları, Büyükşehir Adayı Neslihan Şedal, İpekyolu, Tuşba,Edremit Belediye Eşbaşkan Adayları ve beraberindeki Partililer, katliamın faillerini kınadı. Platforum adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Ekrem Pala, 'Newroz'a günler kala Halepçe semalarında ölüm bulutları çökmüştür.Bir bahar zamanı kimyasal silahlarla çoluk çocuk,kadın ve yaşlılardan oluşan tümüyle sivil 5 binden fazla insan katledildi.7 binden fazla insan kalıcı şekilde sakat kaldı. 'Enfal hareketı' süresince 150 binden fazla insan katledildi. Halepçe'de kimyasal silahlarla Kürt halkına karşı erçekleştirilen eylem soykırım suçunun tüm unsurlarını oluştumaktadır' dedi.

 

Hatimoğulları Erciş'te binler seslendi: İstihdah yaratmak üzere geliyoruz

 

Açıklamadan sonra DEM Partililer, çarşı merkezde bröşür dağıtarak halk Newroza davet edildi. Bröşür dağıtan partililer sık sık 'Biji Newroz' sloganları attı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Van Erciş ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Halk Buluşmasına Parti Meclis üyesi Harun Okay, DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Milletvekili Mahmut Dindar, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, il ilçe yönetimleri katıldı. Halk Buluşmasında konuşan Tülay Hatimoğulları, 'Ankara’da ucuz et kuyruğuna giren, çöpten beslenmek zorunda kalan, halde atılan sebze ve meyveyi çocuğuna götürmeye çalışanların sayısı giderek yükseliyor. İşte Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, yoksulluk budur. Onlar başta burası olmak üzere birçok yere yatırım yapmıyorlar, fabrika açmıyorlar, istihdam yaratmıyorlar. Hele uyguladıkları özel ekonomik politikaların bir nedeni de buradaki gençler burada kalmasındır. Bir fabrika kurup buradaki insanları burada çalıştırmazlar çünkü bunları bu ülkenin yurttaşı olarak görmüyorlar. ‘Burayı ne kadar insansızlaştırırsak o kadar rahat yönetebiliriz’ diyoruz. Biz buradan, Van ve Erciş’ten diyoruz ki DEM Parti olarak bizler istihdam alanları yaratmak üzere geliyoruz. Bizler ‘doğduğumuz yerde doyma’ projesini hayata geçirme üzere geliyoruz.” 

 

Van halkına son Newroz çağrısı

 

 

 

Yarın Newroz'un kutlanacağı Kale alanında halka çağrı yapan DEM Parti MYK, PM üyeleri, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları, İlçe eşbaşkan adayları, il yönetimi ortak çağrı yaptı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, "Tüm halkımızı yarın saat 10:00'da görkemli Van Kalesi'nde eteklerinde kutlanacak Newroz'a bekliyoruz. Bu Newroz bizim için anlamlı, çoşkuludur. Şimdi özgürlük zamanı şimdi Van zamanı diyoruz" dedi.

Van Dem Parti Newroz