Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçişleri Bakanlığımız HDP'ye müdahale etti

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da yaptığı konuşmada HDP'nin "tek bayrak, dil, vatan" sloganına öfkelendiğini söyledi. Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımız müdahale etti, gereken dersi verdi" dedi. Erdoğan, referandumla ilgili araştırma sonuçlarının ise "gayet güzel" olduğunu belirtti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Türkiye Başkonsolosluğu’na gitmesine izin vermemesini eleştirdi.
Erdoğan, “Bunlar o kadar edepsiz ki… Benim kadın bakanımı arabanın içine mahkum edecek kadar terbiyesiz. Hani kadın hakları? Ulan bu bakan be bakan, dokunulmazlığı var. Utanmadan sıkılmadan ‘Kahvaltı yaparız’ diyorlar. Hadi oradan ahlaksız. Haddini bil bilmezsen biz bildiririz. Kalkacaksın bakanlarımızın uçağına iniş izni vermeyeceksin” dedi.


Erdoğan: KHK ile muhtarların SGK primlerini karşılayacağız
 


‘TÜRKİYE’Yİ MÜSLÜMAN OLDUĞU İÇİN AB’YE ALMIYORLAR’
Avrupa Birliği ülkelerinin kuruluş yıl dönümünde Papa’nın huzuruna gittiğini hatırlatan Erdoğan, “Vatikan, AB üyesi değil. Orada çok önemli bir kilisede bir araya geldiler. Bunların içinde Protestan, ateist var. Ya siz ne zamandan beri birbirinizle içiçeydiniz. Bunlar tek millet, gerisini söylemiyorum. Ülkemizle mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaptılar. Ama Türkiye’yi neden dışarıda tuttuklarını anladık. Niye yüzde 99’u Müslüman bir ülke” ifadelerini kullandı.
‘BİZİ TEHDİT EDENLER KENDİLERİNE BAKSIN’
16 Nisan referandumundan sonra AB üyeliğinin konuşulacağını kaydeden Erdoğan, “Bizim bunların kriterine ihtiyacımız yok. Bizim Ankara kriterlerimiz var. Biz demokrasiyi onlar istediği için değil kendi vatandaşlarımız buna layık olduğu için ve onlardan daha iyi yapıyoruz. Bugünün hasta adamı artık AB’dir” diye konuştu.
Avrupa’da yaşayan Türkiye vatandaşlarının AB’nin geleceği olduğunu dile getiren Erdoğan, “Atların, itlerin üzerine geldiği o kardeşim bugün Ankara’daydı. İman öyle bir cevherdir ki, tekeden bile süt çıkartır süt” dedi.
‘EY KATİL ESED!’
İdlib’de yaşanan saldırıya değinen Erdoğan, “Ey katil Esed! Sen bunların ahından nasıl kurtulacaksın? Ey buna sessiz kalan dünya, BM, bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Biz oradan alabildiklerimi alıyoruz, ülkemizde tedavi ediyoruz. Üzüntülüyüm, bir baba olarak üzülüyorum. O yavruların durumu ciğerleri dağlıyor” şeklinde konuştu.
‘SIRADA MÜNBİÇ VAR’
Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı’nın devamının olacağını işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:
“El Bab bitti, Cerbalus bitti, El Rai bitti… Şimdi yola devam. Sırada Münbiç var. Koalisyon güçleri PYD-YPG’yi bir kenara koysunlar, birlikte Rakka’yı halledelim. Bize diz çöktüreceklerini zannedenleri sıcak bir yaz bekliyor.”
‘SİLAHSA EN GÜÇLÜ SİLAH DEVLETİN ELİNDE’
HDP’nin “tek millet tek bayrak tek vatan” sloganına öfkelendiğini belirten Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Bu HDP’liler var ya tek millet tek bayrak tek vatan rabiamıza öfkelenmiş onlar diyorlar ki ‘Biz bunu kabul etmiyoruz.’ Buna karşı bazı şeyler üretmişler. İçişleri Bakanlığımız müdahale etti, gereken dersi verdi. Yol geçen hanı değil bu ülke istediğin gibi terör estiremezsin. Nereye müsaade edersek oraya hakkın hukukun neyse oraya. Bu ülkede adalet var hak var hukuk var. Silahla korkuyla bu işi yapamazsın silahsa, en güçlü silah devletin elindedir.”
‘ARAŞTIRMALAR GAYET GÜZEL’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin ardından Bursa Valiliği’ni ziyaret etti. Gazetecilerle fotoğraf çektiren Erdoğan, mitingi değerlendirdi.
Mitingin coşkulu olduğu belirten Erdoğan, “Kalan 11-12 gün inanıyorum ki bu çok daha yükselecek. Şu andaki tablo ve gelen araştırmalar gayet güzel. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Sayısal veriler bizde var ama bizde kalsın o. Siz de yaptırıyorsunuz zaten” dedi.
kaynak:http://www.gazeteduvar.com.tr