Çocuğu olanlar hemen başvursun!

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın daha önce de açıkladığı 150 bin çocuğun yararlandığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte SED ödemelerine dair detaylar gündeme düştü.

Çocuğu olanlar hemen başvursun! Her çocuk için hesaplara bin 259 TL destek ödemesi yapılacak - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın daha önce de açıkladığı 150 bin çocuğun yararlandığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte SED ödemelerine dair detaylar gündeme düştü. Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamında Ekim ayı ödemelerine dair detayları paylaşan Derya Yanık, toplamda 350 milyon TL'ye yakın destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını ifade etti.

 

 

 

“İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık”

 

Bakan daha önce yaptığı açıklamada bu destek ödemesinden şimdiye kadar 150 bin çocuğun faydalandığını açıklamıştı. 

 

 

BİN 259 TL HESAPLARA YATIRILACAK

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) desteği kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 TL destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Aileler SED yardımlarından faydalanabilmek için başvuruları İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri'ne şahsen, dilekçe ve e-devlet üzerinden elektronik ortamlardan yapabileceği açıklandı. 

 

SED DESTEĞİ NASIL BAŞVURULUR?

Vatandaşlar SED destek ödemelerinden nasıl faydalanabileceklerini araştırıyor. Bu destek ödemelerinden yararlanılabilmesi için birçok belgenin hazır hale getirilmesi beklenmektedir. İşte bu belgeler: 

 

Dilekçe

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

 

 

 

 

 

Kaynak https://www.kamugundemi.com/kamu-haberleri/cocugu-olanlar-hemen-basvursun-her-cocuk-icin-hesaplara-bin-259-tl-destek-odemesi-yapilacak-26022l

Aile Destek Başvuru çocuk