Çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekibin üzerine çığ düştü

TAKİP ET

Van'da çığ altında kalan 2 kişiyi arayan 300 kişinin üzerine çığ düştü. 50'den fazla kişi için arama çalışması başlatıldı.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken dün akşam saatlerinde, bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Arama kurtarma ekiplerince, karlar altında kalan minibüse ulaşılmasının ardından 7 kişi sağ olarak çıkarılırken, 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Devam eden kurtarma çalışmaları sonucu ise hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Çığ altında kalan son 2 kişinin kurtarılması için çalışmalar devam ederken, arama kurtarma ekiplerinin de üzerine çığ düşmesi sonucu yeni bir facia meydana geldi.

"50 KİŞİDEN FAZLA KİŞİ ÇIĞ ALTINDA"
Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas son durum hakkında bilgi vererek, "25 kişinin kurtarıldığı bilgisini aldık. Yoğun sis var. Çıkarılanların hayati tehlikesi yok. Bölgede 300 kişilik bir ekip çalışıyordu. 50 kişiden fazla kişi çığ altında." dedi.

VAN VALİSİ: 25 KİŞİ KURTARILDI
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de olayla ilgili açıklama yaparak, "Çığ altında kalan ekiplerdeki 25 kişi kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekibin üzerine çığ düştü