CHP VAN İL BAŞKANI KURUKÇU'DAN AKP'YE SERT TEPKİ...

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu AKP'ye çok sert yüklendi.

CHP Van İl Başkanı Kurukçu öyle bir açıklama yaptıki, yer yerinden oynayacak...
Biz sorduk Başkan Kurukçu cevapladı...
Akp'nin işkur uzerindeki etkisi nedir?
İşkur üzerinden Akp'nin çok büyük bir etkisi var. 1 Kasım seçimlerinden önce 104 bin başvuru olmasına rağmen 3000 eleman seçim yemi olarak kullanıldı. 1 Kasım' dan önce listeler hazirlandi, 2 Kasım'dan itibaren alimlar başladi ve bu bir seçim yemi olarak kullanildi. Ben bu olayin takipçisiyim. 5-6 ay önceki süreçte ise hatta benim basin açiklamalarim var. 7000-7500 basvurular vardi. 750 eleman alindi ve 750 eleman hiçbir tarafa danişilmadan Akp il Başkanlari tarafindan listeler hazirlandi listeler işkura gönderildi. İşkur müdürünün enter tuşuyla işkura elemenlar alindi. Ben bunu gerek radyo programinda gerek verdiğim basin metinlerinde bunun çok ciddi bir haksizlik olduğunu bugün iktidar partisinin gerçekten eğer 700 eleman alinacaksa ben 350 elemanin iktidar partisi tarafindan alinmasi taraftariyim. Çünkü adamlarin talepte bulunanlari ve adamin etrafinda rant bekleyen insan çok ama kalan 300 kişinin gercekten mağdur ve ihtiyaç sahibi olanlarin alinmasi gerektigini düşunüyorum ve ben bunu kınıyorum sonuna kadar da karşiyim ve bu saatten sonra eleman alinacaksa da muhtemelen referandum yemi olarak kullanilacak. Ben yine de bunun takipçisi olacağim. Kesinlikle ben bunu CHP'li Saadet partisinden ya da başka bir partiden insanlarin alinacagini beklemiyorum, bunlar yine kendi komisyonlarini kurup referandumda seçim yemi olarak işkura eleman alınacaklarina inaniyorum öyle de bekliyoruz. Ama CHP olarak sonuna kadar mücadele edecegiz. Eğer bir örtülü ödenekler varsa bunun orataya cikarmak için sonuna kadar mücadele devam edecegiz.
Vandaki Siyaset ve Vandaki Mevcut Siyasi İl Partilerin Başkanliği Van'a Ne Kadar Hakim?
Şimdi bugün iktidar partisi Akp, muhalefet Chp ve en son kayyum atanmalarindan sonra da Hdp'nin agirliği kalmamiş gibi görünüyor. Bugün sorunlarin çözümü noktasi en çok gözde olan veya çözüm uretmesi gereken Akp ama biz gercekten bunu Akp'den göremiyoruz. Yani bugün saadet partisi de cağırıyor, bağırıyor olabilir ama mecliste bir gururu yok. Ama biz Chp olarak ve ben Akp'nin Van için hiçbir şey yapmadiği kanaatindeyim ve gerçekten de yapilmiyor. Şimdi ben Van için özellikle 5 tane meclise soru önergesi verdim. Burda Akp il baskanin yapmasi gereken orda söz konusu Van'sa çözümü noktasinda elinden geleni yapmasi gerekiyorken duyarsiz davranip bu 5 tane Van hakkinda sonulan meclis soru önergelerine duyarsiz kalip cevap vermemeleri Akp il baskanin ayibidir. Akp Van il Başkani şu saatte sorunlara çözüm üretme yerine sadece ben belediyeye, işkura, hastanelere nasil eleman alacagim düsüncesi var. Ve bunu sonuna kadar kiniyoruz, karşisindayiz. 
Büyük Şehirlere Kayyum Atanmasindan Sonra 200 yakin Eleman personel Çıkarimi oldu ve hala devam ediyor Konu Hakkinda düsünceniz Nedir?
Şimdi Kayyum atamalarin biz CHP olarak ki hatta bir ara cumhirbaşkanin söylemi üzerine seçimle gelen seçimle gider. Bu şiyara onay veriyoruz bizde seçimle gelen seçimle gitsin diyoruz. Bugün Van da atanan kayyumlar halkin iradesine konan ipotektir. Bugün mevcut belediye başkani diyelim ki yolsuzluk yapmişsa hakkinda birr yolsuzluk davasi açilir tespit edilir, belediye baskani iceri atilmasi gerekiyorsa iceri atilmali, mahkeme devam edilmesi gerekirse devam edilir, görevden uzaklaştirilmasi gerekirse görevden de uzaklastirilir. Bu süreçte yapmalari gereken kayyum atanmasi degil. Bu sürecte belediye meclis üyeleri vardir kendi aralarinda toplanir ve birisini atar. Ve bu iç işleri bakani isterse 6 ay sonra bu bölgeyi erken secime götürür ya da bu bölgedeki meclis üyesi secimlere kadar göreve devam eder. Biz CHP olarak kayyum atamalarin karsiyiz. Yinee söylüyoruz halkin iradesiyle secilen halkin kendi iradesiye de gitmeli. Ve kayyum atamalarindan sonra özellikle şu söylemelr oldu işte 5000 eleman caliştiriliyorbu 5000 elemanin 2000 kisi üzerinden dağa para gonderiliyor tamam kabul ediyoruz. Ama diyelim ki 5000 elemanin 2000'i fazla çalistiriliyor ve 2000 üzerinden dağa para gönderiliyor bu elemanlar cıkartilmali ama cikartilam elemanlar yerine tekrar eleman aliniyorsa ben şunu Akp il Başkanina sormak istiyorum alinan bu elemanlar örneğin en son ipekyolunda 107 eleman cikartildi ve yerine tekrar eleman alindi bu elemanlar kim, kimler ve kimler tarafindan aliniyor? Yani bunlarin yaptigi Hdp'yi eleştirmekse kendilerinin hdp den ne farklari kaliyor. Ve biz özellikle bunlarin biran önce açiga kavuşturulmasini istiyoruz.
van taraf gazetesi Haber merkezi
Haber: Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ 
Foto: Fadile YAŞAR