CHP'DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA...

TAKİP ET

Erdoğan'ın NATO restiyle ilgili tepki çeken ifadeler kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler bulundu. Öztrak NATO üyeliği içi başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç hakkında da konuştu.

'ERDOĞAN OY DEVŞİRMEK İÇİN...'

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmak için yaptığı başvuru ve Türkiye'nin açıklamaları sorulan Faik Öztrak, "Geçtiğimiz günlerde Erdoğan çıktı, 'İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşıyım' dedi. Bir dış politika konusunu oy devşirmek için iç politikaya malzeme etmeye başladı." dedi.

 

Öztrak, şöyle devam etti:

"Yeni bir Rahip Brunson olayı, yeni bir FETÖ-BAE hikayesi, bir başka Kaşıkçı dosyası aldatmacası sürecinin düğmesine bastı. Bu arada sarayın sözcüsü de yabancı ajanslara 'İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine kapıyı kapamıyoruz' diye demeçler vermeyi de ihmal etmedi. Sonra Erdoğan vites yükseltti, Türkiye'ye gelmeyi planlayan İsveç ve Finlandiyalı yetkililer için 'Bizi ikna etmeye geliyorlarsa boşuna gelmesinler' dedi. Bugün de aynı şeyleri tekrarladı. Sarayın yaptığı aynı şey, dış politikadan iç politikaya, siyasete rant devşirme... CHP olarak biz NATO'nun güçlenmesinden tabii ki memnuniyet duyarız ancak Türkiye'nin çıkarları da her şeyden önce gelir. Müttefik diyeceğimiz ülkelerin, müttefiklik hukukuna saygı duymalarını elbette bekleriz. Milli güvenliğimizi garanti edecek şekilde eldeki kozları kullanmak hükümetin görevidir ama bunu yaparken bir diplomatik yol yordam, bir kuyumcu hassasiyeti gerekir. İçerde başka, Brüksel'de başka konuşursanız sizi kimse ciddiye almaz. At pazarlığı yaptığınızı düşünürler."

CHP ERDOĞAN NATO van Van Taraf Gazetesi