Çalışamayan, İşsiz Kadınlara Müjde!

TAKİP ET

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden önemli bir duyuru yayımlanarak verilen destekler ve teşvikler belirtildi.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda verilen destekler ve teşvikler belirtildi. Peki 2020 yılı içinde hangi destek ve teşvikler İŞKUR aracılığı ile veriliyor?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre “Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların İstihdamı Teşviki”, “İlave İstihdam Teşviki”, “İlave İstihdam Ücret Desteği”, “İşsizlik Ödeneği Alanların İstihdamına Yönelik Teşvik”, “Asgari Ücret Desteği” teşvikleri verilmektedir.

YAPILAN AÇIKLAMA
Konu ile ilgili olarak yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:


İstihdam teşvikleri ile, belirli şartları taşıyan işsizleri istihdam eden işverenlere değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır.

Bu teşviklerden bir bölümü İŞKUR tarafından finanse edilmekle birlikte, işlem uygulayıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.

İstihdamın korunması ve artırılması maksadıyla İşsizlik Sigortası Fonu’ndan finanse edilen teşvikler aşağıdaki tabloda özet olarak yer almaktadır.

TEŞVİKLERİN DETAYLARI
Verilen desteklerin kanuni dayanağına ilişkin tablo ise şöyle:




Teşviklere ilişkin temel bilgilere açılan sayfada solda yer alan “Teşvikler” menüsüne tıkladıktan sonra açılacak alt başlıklardan ulaşabilirsiniz.

Not: Gerekli Şartları Taşıyan İşverenlere 2020 yılında günlük 2,5 TL ve aylık (2,5 TL x 30 gün = 75 TL) asgari ücret desteği sağlanmasına ilişkin düzenlemeyi içeren 7226 Sayılı Torba Kanun 26.03.2020 tarihli, 31080 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Konu hakkında Resmi Gazete’de yayımlanan kanun için TIKLAYIN.

Teşvikler için TIKLAYIN.
Kamuilanlari.com