BU AYIP HERKESIN...

TAKİP ET

Sosyal medya ağları üzerinde gazetemize ulaşan baz-ı takipcilerimizin sorun sıkıntılarını Milli eğitim bakanlığı ulaştırmak adina haberleştirdik...

Bize ulaşan mağdur öğrencilerin sorunu kısaca yazdıkları ile ibarettir. Ve bizim gormediklerimizde mevcuttur, şimdi söz sahibi sayın Milli eğitim bakanlığında.
Merhaba. Bildiğiniz üzere ÖSYM sınavları Hakkari'nin hiçbir ilçesinde yapılmıyor. Yüksekova ve köylerinde, Çukurca ve köylerinde, derecik ve köylerinde binlerce sınav öğrenciler var. Ve bu öğrenciler sınav için Hakkari ve Van ı tercih ediyorlar. Sınav öncesi bir kaç gün öncesinde oralara gidip okul bulma, kalacak yer bulma dertlerine düşüyorlar. Sınav stresleri yetmezmiş gibi bir de bu sıkıntılarla karşı Karşıya kalıyorlar. Her şeyi bir tarafa bırakıyoruz bu öğrencilerde maddi durumu kötü olan öğrenciler de var. Sınav ücreti zaten her yıl artıyor yok ücretleri artıyor bunlar da öğrenciyi maddi açıdan zora sokuyor. Hem aileler hem de öğrenciler çok mağdur. Van da ya da Hakkari de akrabası bulunan öğrenciler akrabalarının evinde kalabiliyorlar ama akrabası olmayan öğrenciler ise sınava yetişmek için sabah erkenden yola koyuluyorlar o yorgunlukla sınava giriyorlar. Gerçekten bakıldığında çok zor geçiyor bu süreç. Bizim isteğimiz ise ÖSYM sınavları Yüksekova da da yapılsın. Ne aileler be de öğrenciler zor durumda kalsın.
HDP Hakkari Milletvekili Said Dede Mart 2019 da bu konuyu mecliste gündeme getirdiklerini fakat bakanlık tarafından verilen cevabın yetersiz olduğunu söyledi. Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı'nın konu hakkında yaptığı açıklama ise, Bu konu ile ilgili olarak ÖSYM Başkanımız Sayın Prof.Dr. Halis Aygün @halis_aygun hocamızla Ankara’da Makamında görüştüm. Bu yılki sınavların planlamasını yaptıklarını ama seneye sınavın Yüksekova’da yapılması için çalışma yapacakları sözünü aldık. Diye açıklama da bulundu.