Bozkurt'tan GezginFest Açıklanması...

TAKİP ET

Yasaklanan GezginFest için ağır eleştirilerde bulunan Şemsettin Bozkurt, yapılanların Van ve esnafa zülüm olduğunu söyledi. Bozkurt, Asıl ahlaksızlığın çocuklara yapılan istismarlar olduğunu söyledi.

VanTarafGazetesi - Yasaklanan GezginFest için ağır eleştirilerde bulunan Şemsettin Bozkurt, yapılanların Van ve esnafa zülüm olduğunu söyledi. Bozkurt, Asıl ahlaksızlığın çocuklara yapılan istismarlar olduğunu söyledi.

Gevaş Kaymakamlığı GezginFest Van firması tarafından yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin belirtilen tarihe kadar yerine getirilmemesi nedeniyle GezginFest Van Gençlik Festivali'ne izin vermemişti. Festivale izin verilmemesini olumlu karşılayanlar kadar, olumsuz karşılayanlar da oldu. Festivalın iptal edilmesine tepki gösteren Van OSB 10.Dönem Başkanı ve VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, iptal gerekçesinin bazı kesimlerin bahanelerine dayandırılmasını eleştirdi.

İptal kararının Van ve esnafına yapılan bir zülüm olarak değerlendiren Bozkurt, “Gezginfest neden iptal oldu.? Bunun sebebi; bu şehirde gizli veya açık, koca koca adamların ahlak şövalyeliğine soyunmalarıdır. Ne olursa olsun bunun sebebi ne iduğü belirsiz “toplumsal hassasiyet” bahanesini öne süren zihniyettir” dedi.

‘İNSANIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN’
Yapılanların esnafın ekmeğiyle oynamakla eş değer olduğunu vurgulayan Bozkurt, “ Bu internet çağında küçücük bir çocuk bile istediği zaman istediği bilgiye çok rahatlıkla erişebilir. Kaygınız eğer ki, bir ahlak erozyonu ise öncelikle çocukları buna karşı daha çağdaş ve bilimsel bir eğitim sistemi ile nasıl eğitebiliriz kaygısı olması gerekmiyor mu.? Bazılarının diğer yüzünden toplumun hiç mi haberi yok zannediyorsunuz.? Dindar hemşehrilerimizi perde ederek bunların üstünü örterek sırf kendi siyasi gelecek ve ikbaliniz, alamadığınız komisyon ve rantınız uğruna kentin esnafının, gencinin ve yaşlısının ekmeği ile oynamayın” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘ŞARKI SÖYLEMEK DEĞİL, ÇOCUĞA İSTİSMAR AHLAKSIZLIKTIR’
“Toplumun geri bırakılması, sosyal eşitsizlik, ekonomik kriz, liyakatsızlık, ayrımcılık, doğa katliamı, kadına şiddet, çocuğa ve kadına cinsel istismar, hırsızlık ve yolsuzluk Ahlaksızlıktır” diyen Bozkurt, asıl bunlara karşı bit mücadele sergilenmesi gerektiğini ifade etti. ‘Van’a zulmetmeyin’ çağrısı yapan Bozkurt, “Buyrun gelin bunlarla mücadele edelim. Bırakalım insanlar şarkılarını, türkülerini söylesinler, bırakalım esnafımızın yüzü gülsün, bırakalım yerli turistlere kadim şehrimizi tanıtsınlar. Van’a zulmetmeyin. Bunu düşüneceğinize bu gençler ve çocuklar zaten her yerde rahatlıkla el ele tutuşabiliyor, konuşabiliyor ve eğlenebiliyorlar. Neden başınızı kuma gömüyorsunuz, yaşadığınız ilde hiç mi eğlence mekanı yok.?” şeklinde tepki gösterdi.
Vanpostasi