BİTMEYEN ÇİLE'YE HDP'Lİ ÖZGÖKÇE SON NOKTAYI KOYDU...

TAKİP ET

HDP Van Milletvekili ve Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe Van Park AVM esnafını ziyaret ederek sorun sıkıntıları yerinde dinleyip inceledi.

HDP Van Milletvekili ve Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe Seçim çalışmalarına hız vererek esnafı dolaştı. Özgökçe'nin bu seferki durağı Yıllardır açılmayan Van Park Avm Esnafı oldu. Esnaf kan ağlıyor mağduruz artık caremiz yok bir umuduz kalmadı diyerek Başkan Özgökçeye dert yandı. Özgökçe ise Park Avm yi dolaşarak esnaflardan çeşitli bilgiler aldı.

Daha sonra Van Taraf Gazetesine bir açıklamada bulunan HDP Van Milletvekili ve Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe; şöyle konuştu " Öncelikle şunu söyleyebilirim yapım aşamasıyla ilgili olarak van halkı iyi bir şekilde bilgilendirilmedi. Biz bu bilgileri basına ulaşan haberlerle öğrendik. Kentin diğer sorunları gibi buradaki sorunla bizim sorunumuz gibi ele alacağız. Yönetmelik gereği avm' ler büyük şehire bağlıdır. Ama buranın sorunlarıyla ilgili olarak esnaflarımıza ve insanımıza yaşatılan haksızlıklar her neyse öncelikle bunları tespit edip,  kamuoyu ile paylaşacağız, bunu yöntem olarak benimseyeceğiz ve sonrasında üzerimize düşen sorumluluklar neyse yerine getireceğiz. Bunun çok zor olacağını sanmıyorum, umuyorum ki bu süreçte daha fazla haksızlık yapılmaz. Kayyumların gider ayak kentimize  ne büyük haksızlıklar ettiğini, kentimizin kaynaklarını çarçur ettiğinin takibini yapıyoruz ve nihayetinde bu kente haksızlık edenler bütün usulsüzlüklerin hesabını verecekler, biz bunun takipçisi olacağız. Hukukî süreç başlatacağız ve bunu kamuoyuna duyuracağız. Umuyorum ki yakın bir zamanda çözüme kavuşacağız. Kimileri kayyum atayarak bizim projeleri kendi projeleriymiş gibi sahiplenip, biz yaptık, biz ettik diyenlerle aynı mantıkta hareket ediyorlar. HDP' nin bir eylemi bir sorunu yoktu, HDP' nin bu seçime katılacağını bildikleri için seçimden önce oy devşirme mantığıyla burayı açtılar, hala bitmeyen işler varken, hala kanuna göre açılması sorun olan haller varken, açılmasını sağladılar bunaları bizde biliyoruz kamuoyuda çok iyi biliyor. Açılmaya hazır değilken mutaitin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeden yapılan ve açılan bir süreç olduğunu biliyoruz. Yarın öbür gün seçimlerden sonra bu yapılanları kamuoyu karşısında belgelerle beraber açıklayacağım. Umud ediyorum ki bu süreçte kimsenin başına bir felaket bir facia gelmez. Yapılan usulsüzlüklerin, yolsuzlukların haberi bizlere sürekli geliyor, bütün bunları önümüzdeki süreçte bir bir konuşacağız. Bunları aşama aşama bir dosya halinde kamuoyuna sunacağız." dedi.