Bitlis'te 7 bin yıllık tarih gün yüzüne çıkarılıyor

TAKİP ET

Yaklaşık 7 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis'te, yıktırılan betonarme yapıların altında ve aynı zamanda kenarlarında kalan ve gün yüzüne çıkarılan tarihi 10 köprü ile Behiye Cami, Paşa Hamamı ve Hazo Hanı'nda da restorasyon çalışması devam ediyor. Bitlis'in tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirile 'Dere Üstü Islah' projesi çalışmalarında yavaş yavaş sona yaklaşıldı.�

Bitlis'in tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla yürütülen “Dere Üstü Islah” projesi çalışmalarında yavaş yavaş sona yaklaşıldı. 

 

Yaklaşık 7 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis'te, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hayata geçirilen proje çerçevesinde ilk olarak şehrin tam ortasında geçen dere üstündeki yapılar yıktırıldı. Yıktırılan betonarme yapıların altında ve aynı zamanda kenarlarında kalan ve gün yüzüne çıkarılan tarihi 10 köprü ile Behiye Cami, Paşa Hamamı ve Hazo Hanı'nda da restorasyon çalışması devam ediyor.

Açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, projenin artık tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Yolumuzun sıcak asfaltını da attık. Şu anda kaldırımlarda çalışmalar yapıyoruz. Kaldırım çalışmasının akabinde bazalt taşlarla beraber içlik alan haricindeki alt yapı çalışmasını da tamamlamış olacağız. Bahar aylarıyla beraberde ağaçlandırma ve çimlendirmeyi de yaparak bölgedeki millet bahçesi projesini bitirmiş olacağız” dedi.

Bitlis Bin tarih Vali