Bir köy küle döndü!

TAKİP ET

Evlerinin yanışını gözyaşları içinde izlediler

Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki Gökceöz köyünde çıkan yangında 10 ev ev küle döndü. Alevlerin başka evlere de sıçrama ihtimaline karşı yangına müdahale için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürürken köylü evlerinin yanışını gözyaşları içinde izledi.

...

1

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde meydana gelen olayda, Avni Ateş'e ait evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yanında bulunan evlere de sıçradı. Yangın rüzgarın etkisi ile mahallede bulunan 10 evi sardı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine Çankırı, Tosya Kargı, Kastamonu merkez ilçelerinden itfaiye, İl Özel İdaresi, jandarma, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

 

...

2

4 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının diğer evlere ve ormanlık alana sıçramasını önlemek için çalışma başlattı. Rüzgarın etkisi ile kontrol altına alınamayan yangın için Orman Genel Müdürlüğüne ait söndürme helikopteri sevk edildi. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile yangın yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınabildi.

 

...

3

Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, 10 ev kullanılmaz hale geldi. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanan olmadı.  Van Taraf Gazetesi Van Haber 

Kastamonu köy yangın kül Can kaybı Van Van Taraf Gazetesi