Bilim Kurulu üyesinden kritik açıklama!

TAKİP ET

Koronavirüs salgınına karşı mücadele devam ediyor. Aşılama süreci devam ederken herkesin aklında tek bir soru var: Yeni bir tedbir mi yoksa esneme mi gelecek? Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, rehavete kapılmamasını gerektiğini belirtip tedbirlere için yerinde karar dönemini anlatarak A Haber'e çeşitli açıklamalarda bulundu. Özlü, "Önümüzdeki günlerde de Sağlık Bakanı Koca açıklama yapacaktır. Her il kendisi bu kriterlere bakarak, kararları kendi alacaktır. Salgını kontrol altına almayı başarmış illerde açılabilecek.Hepimizin istediği bir an önce normale dönmek." dedi.





Covid-19 salgınına karşı aşılama süreci devam ediyor. 65 yaş üstünün aşılanmaya başlandığı bu dönemde birçok kişi tedbirleri esnetilip esnetilmeyeceğini merak ediyor. Tedbirlere yerinde karar dönemi konusunda açıklamalarda buluna Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, A haber'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YENİ BİR TEDBİR Mİ ESNEME Mİ?

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü: "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir önceki bilim kurulu toplantısında sözünü ettiği yerinde karar dönemine giriyoruz. Bütün Türkiye hakkında gelen geçer bir şey söylemek çok zor. Her il de durum aynı değil. Bundan sonra her il kendi durumuna bakarak karar verecek. Buna göre de tedbirlerde gevşeme ya da normalleşme süreciyle ilgili adımlar atılabilecek." dedi.











"AŞILAMAYI BİTİRİNCEYE KADAR TEDBİRLERE UYARSAK..."

Özlü: "Bir rehavet oluştu. Vaka sayılarını duyunca hepimiz tedirgin olduk, tedbirlere uyduk. Zaman içersinde vaka sayılarında düşüş olunca ve aşılamaya başlayınca rehavete kapıldık. Aşılamayı bitirinceye kadar tedbirlere uyarsak yazın rahat ederiz. Tedbirlere uymazsak mutasyonlu virüs ile ilgili de sıkıntı yaşayabiliriz."diyerek sözlerine devam etti.











KAFE VE RESTORANLAR HANGİ ŞARTLARDA AÇILABİLİR?

Bilim Kurulu Üyesi: "Bunların kriterleri çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde de Sağlık Bakanı Koca açıklama yapacaktır. Her il kendisi bu kriterlere bakarak, kararları kendi alacaktır. Salgını kontrol altına almayı başarmış illerde açılabilecek.Hepimizin istediği bir an önce normale dönmek. Bu kısıtlamaların kalkması ya da mekanların açılması Türkiye'nin her yerinde aynı olmadığı için belirlenen kriterler konusunda çalışmalar devam ediyor. Her il aynaya bakacak. Ona göre karar verecek." diye belirtti.