Belediye yönelik yolsuzluk operasyonu: 20 gözaltı

TAKİP ET

vergi tahakkuk veri girişlerinde haksız kazanç sağlandığı iddialarına ilişkin operasyonda, Kemer Belediyesi'nin 19 çalışanıyla 1 pazar esnafı gözaltına alındı.

×
SABAH
sabah.com.tr
Ücretsiz - tr.sabah

Haberler
Yazarlar
Son Dakika
Gündem
Ekonomi
Yaşam
Sağlık
Dünya
Seyahat
Hava Durumu








Diğer
Galeri
Sabah TV
Video Galeri
Ekler
Bölgeler
Şans Oyunları
Astroloji
Televizyon
Çizerler
e-Gazete
31 Ekim 2018 Tarihli Egazete
menu
Sabah

Flaş Haber
Son dakika! PKK'ya Şırnak'ta darbe! Gabar sorumlusu yakalandı!
paylaş
Kemer Belediyesine yönelik yolsuzluk operasyonu: 20 gözaltı
Antalya'nın Kemer ilçesinde vergi tahakkuk veri girişlerinde haksız kazanç sağlandığı iddialarına ilişkin operasyonda, Kemer Belediyesi'nin 19 çalışanıyla 1 pazar esnafı gözaltına alındı.
Kemer Belediyesine yönelik yolsuzluk operasyonu: 20 gözaltı
DHA
Haberler Gündem
Çarşamba 31.10.2018 10:46

Antlya'nın Kemer İlçe Belediyesinde gelir yönetim sistemi üzerinden tahakkuk eden vergileri, tahakkuk etmemiş gibi göstererek haksız menfaat sağladıkları öne sürülen 19'u belediye çalışanı 20 şüpheli gözaltına alındı.

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kemer Belediyesince kullanılan gelir yönetim sistemi içeriğinde yapılan bilirkişi incelemesinde usulsüzlük tespit edildi.



RÜŞVET, ZİMMET...

Teknik ve fiziki takip neticesi sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 19'u Kemer Belediyesi çalışanı 20 şüpheli "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "zimmet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin, 2014 yılından bugüne belediyenin gelir kaynağını oluşturan imar, eğlence, ilan reklam, katı atık ve pazar yeri gibi kalemlerden tahakkuk edilen gelirleri kullanılan gelir yönetim sistemi üzerinden usulsüz olarak sildikleri ve düzenlenen sahte evrak ve tutanaklarla tahakkuk edilen gelirleri tahakkuk edilmemiş gibi göstererek menfaat temin ettikleri, kamuyu zarara uğrattıkları öne sürüldü.

Operasyon kapsamında yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.