Bel ağrısıyla gittiği özel hastaneden felçli çıktı

TAKİP ET

33 yaşındaki Müzeyyen Bilici, ağrı şikayetiyle gittiği özel hastanede, beline yapılan iğneden sonra sağ bacağı felç oldu. Yatağa mahkûm olan Bilici, doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Bilici yaşadıklarını Kronos'a anlattı...

İki hemşirenin yoğun bakım hastasına eziyet ettiğine dair görüntülerin ortaya çıktığı özel hastane zinciri Medical Park’ta yeni bir skandal daha yaşandı.

 

İstanbul’da bel ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye giden 33 yaşındaki Müzeyyen Bilici, beline enjekte edilen iğnelerden sonra tek bacağı felçli kaldı. Günlerce hastanede tutulan Bilici, aynı hastanenin başka şubesine sevk edildi. Ancak Bilici, orada da hiçbir tedavi almadan ağrılar içerisinde taburcu edildi. Şu an sağ bacağını hissetmeyen ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan hasta Bilici adalet arıyor.

 

Bilici, beline iğne yapan doktor M.Z.Y. ve işlemin gerçekleştiği özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na 23 Kasım’da yapılan suç duyurusunda doktor M.Z.Y.’nin “kasten yaralama” iddiasıyla yargılanması talep ediliyor.

 

 

Kronos Haber’e konuşan Müzeyyen Bilici, “Ağrım kesilsin diye gittiğim hastanede yatağa mahkûm edildim. Ne zaman iyileşeceğim belli değil. İyileşip, iyileşmeyeceğim de belli değil. Sinir hasarı var. Umarım benim içinde adalet yerini bulur” diyor.

 

EVİNDE DÜŞTÜ, BEL AĞRISI BAŞLADI

 

Olay, eylül ayında İstanbul’da yaşandı. Kimya mühendisi olarak çalışan ve iki şirkette yöneticilik yapan Bilici, evinde düştü. Daha sonra düşmeden kaynaklı bel ağrısı yaşamaya başladı. Ağrılarının dinmemesi üzerine hastaneye giden Bilici’nin felçli kalmaya giden süreci de böylece başlamış oldu.

 

Hastaneden hastaneye giden Bilici, son olarak Pendik’teki Medical Park hastanesine gitti. Burada doktor M.Z.Y. tarafından beline üç bölgeden enjeksiyon işlemi yapılan Bilici’ye “iki saat sonra eve gidebilirsin” dendi. Ancak Bilici, bir saat sonra ayağa kalkamadığını fark etti. Bunun üzerine hastaya kortizon yüklenmeye başlandı. “2 saat sonra eve gidebilirsin” denilen hasta Bilici. altı gün boyunca hastanede tutuldu. Bilici, daha sonra aynı hastanenin Göztepe şubesine sevk edildi. Ancak ağrılar içinde olan Bilici, burada hiçbir tedavi almadan taburcu edildi.

 

 

TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKÛM OLDU

 

Sağ bacağı felçli kalan 33 yaşındaki Müzeyyen Bilici tekerlekli sandalyeye mahkûm olmuş durumda. Bilici yaşadıklarını, “Hiçbir ihtiyacımı kendim karşılayamıyorum. Sonda kullanmak zorundayım, aile bireylerimin yardımıyla tuvalete gidebiliyorum. Ayağa kalkamıyorum. Bir yere kucakta gidip gelmek zorunda kalıyordum. İşime gidemiyorum. Adalet arıyorum” diyerek anlatıyor.

 

Bilici’nin avukatı Türkan Demir, enjeksiyon işlemini gerçekleştiren doktor ve olayın yaşandığı hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

Avukat Demir, “Burada iki ihtimal söz konusu; ya yanlış bir işlem veya yöntem kullanıldı ya da hekim dikkatsizliği ve deneyimsizliği sonucu bu durum meydana geldi. Ancak olayın daha da vahim olan tarafı ise yaşananlar sonrasında hastanenin hiçbir sorumluluk almadan müvekkili yaka paça taburcu etmesi. Bizler soruşturma sürecinde yaşanan bu talihsiz durumun aydınlatılacağını ve sorumluların tespit edileceğini umuyoruz” dedi.

 

 

Müzeyyen Bilici Avukat hasta sevk Göztepe Felç