Başkan Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi! Biden'dan ilk değerlendirme

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki baş başa görüşme sona erdi. Görüşmede, başta ikili ilişkiler olmak üzere pek çok konu ele alınırken baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Biden, görüşmeye ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede, "Erdoğan ile çok iyi bir görüşme yaptık." dedi.








Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki kritik görüşme saat 19.00 itibarıyla başladı.











Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşmesi sona erdi. Erdoğan ve Biden'ın, NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'ndaki baş başa görüşmesi, 45 dakika sürdü.











Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.















 



BİDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, görüşmeye ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Erdoğan ile çok iyi bir görüşme yaptık" dedi.

 

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Masada ikili ilişkiler olmak üzere pek çok konu var. Erdoğan yurt dışına çıkmadan havalimanında yaptığı açıklamada, ABD'nin sözde Ermeni soykırımı iftirasını tanımasına tepki göstermiş, bu konuyu da enine boyuna konuşacaklarını söylemişti. Erdoğan, "Umarım 24 Nisan'ı unutturacak adımlar atmış oluruz" demişti.











Bunun yanı sıra Suriye'de yaşananlar, YPG/PKK ile ABD arasındaki ilişki, FETÖ konusunda ABD'nin adım atmaması gibi konuların da gündeme geleceğini belirten Erdoğan, ekonomi ve ticaretin de konuşulacağını belirtti.











BİDEN İLE SAMİMİ BİR SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, lobide ABD Başkanı Joe Biden ile ayak üstü bir sohbet gerçekleştirdi. Kritik zirve öncesi yapılan sohbette NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de yer aldı. Bakan Akar, Bakan Çavuşoğlu da Biden ile Erdoğan'ın sohbetini yakından takip etti.





 

Kaynak: Sabah