Bahçeli: Merkel hükümetinin bir bildiği varsa Türkiye'yle paylaşması şeref konusudur

TAKİP ET

Almanya'da Sol Parti'nin MHP ile ilgili verdiği soru önergesine tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Federal Hükümet, 'MHP'nin siyasi taleplerinin Türk hükümetinde karşılık bulduğunu ve bu taleplerin düzenli biçimde yasalara girdiğini' söylemiştir. Merkel hükümetinin bir bildiği, bir tespiti varsa derhal Türkiye'yle paylaşması şeref konusudur' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya'da Sol Parti'nin MHP'nin Cumhur İttifakı'ndaki rolü ve devlette kadrolaştığını dair soru önergesine tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Devlet Bahçeli, “Gün geçmiyor ki, partimizi hedefine alan karanlık söylemler şaibeli ve şüphelerin odağı haline gelmiş çevreler tarafından ortaya atılmamış olsun! Milliyetçi Hareket Partisi’yle Cumhur İttifakı’nın güçlü varlığı iç ve dış işgal cephesini adeta çılgına çeviriyor” dedi.

'FAŞİST SUÇLAMASIYLA NE KADAR YOBAZ OLDUĞUNU İFŞA ETTİ'



“Sol Parti adına önerge veren bir Türk düşmanı, faşist MHP suçlamasıyla ne kadar yobaz olduğunu ifşa etmiştir” diyen Bahçeli, “Federal Hükümet, Sol Parti’nin sorusuna cevaben; 'MHP’nin siyasi taleplerinin Türk hükümetinde karşılık bulduğunu ve bu taleplerin düzenli biçimde yasalara girdiğini' söylemiştir. Merkel hükümetinin bir bildiği, bir tespiti varsa derhal Türkiye’yle paylaşması şeref konusudur” ifadelerini kullandı.

 

 

 

'SOL PARTİ'NİN KANDİL VE PENSİLVANYA’YLA BAĞI HAKKINDA NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPILACAK?'



Deutsche Welle'nin haberlerini “kirli” olarak nitelendiren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Deutsche Welle’den servis edilen kirli ve sipariş haberler Türkiye aleyhtarlığının tescilidir. Almanya’da MHP’yi haksızca ve hayasızca masaya yatırıp sorgulamaya cüret edenler, onurlu ve omurgalı iseler; hainleri, haşhaşileri, darbecileri nasıl barındırdıklarını, nasıl muhafaza ettiklerini, hangi imkanları sunduklarını açıklamaları insanlığa karşı görevleridir. Bize göre cevabı aranması gereken asıl soru şudur: FETÖ’cülerin ve PKK’lıların Almanya siyasetindeki etki gücü, yuvalandıkları kilit makamlar, elde ettikleri stratejik noktalar nelerdir? Alman Sol Partisi’nin Kandil ve Pensilvanya’yla bağının içerik ve istikameti hakkında doyurucu bir açıklama ne zaman yapılacaktır?”

'TÜRKİYE'Yİ KİMİN YÖNETTİĞİ ORTADADIR'



MHP'nin “Cumhur İttifakı’nın iki ana unsurundan biri” olduğunu belirten Devlet Bahçeli, “Türkiye’yi kimin yönettiği de ortadadır. Tekraren ifade ediyorum ki, bizim ittifakımızda makam pazarlığı, koltuk anlaşması, basit ve sığ siyasi çıkar hesapları yoktur, asla olmayacaktır. Alman usulüyle yol alan çarpık zihniyetlerin Türk usulüne kafa yormaları Hitler profilinden demokrasi kahramanı çıkarmak için uğraşmak kadar hezeyan ve hezimet bir niyettir. Alman Sol Parti’nin kendisi yanlıştır, kılavuzu yanlıştır, varlığı yanlıştır” dedi.