Asgari ücrette 2 müjde!

TAKİP ET

85 milyon vatandaş 2023 yılı için uygulanacak olan asgari ücret tutarına kilitlendi. Asgari ücret tespit komisyonu önümüzdeki ay toplanacak ve yeni yılda alınacak zam oranı masaya rakamlar tek tek gelecek. Tabii bu süreç öncesi kulislerde çeşitli formüller konuşuluyor. Asgari ücretin bu yıl en az 7.500 TL olacağı da ilk konuşulan tahminler arasındaki yerini aldı.

Asgari ücrette olası 2 senaryo! 85 milyon bu habere kulak kesildi. Maaşlara Ocak 2023’te en az ne kadar zam yapılacak sorusu gündemden düşmüyor. Milyonlarca vatandaş maaşlarına yapılacak olan zam tutarını bekliyor. Asgari ücret tespit komisyonunda milyonların merak ettiği sorular tek tek yanıt bulacak. Öte yandan iki ihtimalden bahsediliyor. Bu rakamlarda karşımıza 7.500 ila 8.000 TL olarak çıkıyor.

 

 

 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam açıklamasında, “Geçtiğimiz yıl sonuna doğru döviz kuru üzerinden ekonomimize kurulan tuzağı aldığımız tedbirlerle bozmuştuk. Yükselen enflasyon sebebi ile özellikle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız.” dedi.

 

“SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Erdoğan sözlerine “Ocak ve temmuz iyileştirilmeleriyle bu konuda mesafe kat ettik. Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Bütçemizde gelecek yıl için de bu fedakarlığı sağlayacak kaynağı ayırdık.” şeklinde devam etti.

 

 

İKİ KEZ İYİLEŞTİRME YAPILDI

Ak Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamasında “Bizdeki tabii ki çok yüksek bir seviyede bunu görüyoruz. Ama özellikle son dönemlerde geçtiğimiz yıl içerisinde iki kez asgari ücrete iyileştirme yapıldı.”

 

İnşallah bu yıl sonu yani daha doğrusu önümüzdeki yıl başı itibariyle asgari ücrette yine çok yüksek bir, vatandaşımızı memnun edecek, çok titiz çalışmalar sonucu vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir asgari ücret belirlemesi olacak.”

 

 

 

 

 

https://www.finans365.com/haber/9211279/asgari-ucrette-2-mujde-85-milyon-bu-habere-kulak-kesildi-maaslara-ocak-2023te-en-az

Erdoğan Cumhurbaşkanı asgarî ücret zam yıl Ak Parti Grup Numan kurtulmuş Başkan döviz sebebi