AKP'ye oy veren esnaftan pişmanlık: İnsanlar çöpten ekmek yiyor

TAKİP ET

VAN-Esnaf ziyareti gerçekleştiren DEM Parti Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal'a konuşan bir esnaf AKP'ye oy verdiği için pişmanlığını dile getirdi. 'İnsanlar çöpten ekmek yiyor' dedi.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van il Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Gürpınar ve Gevaş ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirdi. Halk buluşmalarına binlerce kişi katıldı.

 

 

 

Öztürk: Çocuklarımız ana dilinde eğitim görsün

 

 

 

Gürpınar ilçesinde gerçekleşen halk buluşmasına yüzlerce yurttaş katıldı. Halk buluşmasına Berdan Öztürk, Gülşen Kurt, Gürpınar ilçe eşbaşkanları katıldı. Halk buluşmasında konuşan Bedran Öztürk, “Bizi yok sayan bu sistemle bizimde bir derdimiz var. Tekçi, faşist sistemle bizim derdimiz; Kürtlerin demokratik bir sistemde yaşamasıdır. Biz diyoruz ki; çocuklarımız ana dilinde eğitim görsün, kültürümüzü yaşayalım, tarihimizi bilelim istiyoruz.

 

AKP’ye oy veren esnaftan isyan

 

İpekyolu ilçesinde esnaf ziyareti yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal ile İlçe adayları Cevdet Altındağ ile Canan Uzunay ve beraberindeki partililer, esnaftan yoğun ilgi gördü. Neredeyse her selamlaştıkları esnaftan şikayetlerini dinleyen eşbaşkan adayları belediyeleri kazanmaları halinde esnafı rahatlatacak adımlar atacaklarını vurguladı. Eşbaşkanlarla sohbet eden bir esnaf daha önce defalarca AKP’ye oy verdiğini ve pişmanlığını dile getirdi. Esnaf, “Ak Patiye o kadar oy verdim, verdiğim için çok pişmanım. Ekmeğe muhtaç olduk. Ak Partili başkan buradan geçiyor, ona diyorum bak insanlar çöpten ekmek alıyor, çöpe giden hayvanın yemesi gereken malzemeleri şimdi insanımız yiyor. Yeter artık. Allah yar ve yardımcınız olsun arkanızdayız” dedi.

 

 

 

Özalp’ta esnaf ziyareti

 

Özalp ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve belediye eşbaşkan adayları Sakine Kutpınar ile Ecevit Ceylancı, esnaf ziyaretinde yurttaşlarla sohpet etti, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Erciş’te şeker fabrikasına ziyaret

 

 

 

Erciş ilçesinde Van Milletvekili Mahmut Dindar, Belediye Eşbaşkan adayı Güler Temel, yerine kayyum atanan Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, şeker fabrikasında ki işçileri ziyaret etti.

Neslihan Şedal Dem Parti ziyaret esnaf Gevaş Gülcan sayigit