Adalet Nöbeti 539. gününde takip eden gazetecilere polis engeli

TAKİP ET

Adalet Nöbeti'ni takip eden gazetecilere polis engeli Urfa Adliyesi girişinde Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesini takip eden gazeteciler polis tarafından ablukaya alınarak tehdit edildi. Ailenin tepkisi üzerine polis çekilmek zorunda kaldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 539’uncu gününe girdi. Sabah saatlerinde anne ve oğlu, Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi.  

 

Anne ve oğlu nöbeti adliye binası girişinde bulunan gölgelik alanda başlattı. Ailenin adliye binası girişinde nöbet tutması geçtiğimiz hafta “Valilik kararı” engellenmiş ancak ailenin kararlı duruşuyla karardan geri adım atılmıştı. Ailenin sürdürdüğü nöbeti takip etmek isteyen gazeteciler engellenmek istedi. Bina girişinde çekim yapmanın yasak olduğunu ileri süren polisler gerekçe olarak “Valiliğin kamu binaları önünde eylem etkinlik yasağı” kararını gösterdi. Engellemeye rağmen anne ve oğlunun sürdürdüğü nöbeti çekim ile kayıt altına alan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri ile Yeni Yaşam Gazetesi muhabirleri Genel Bilgi Taramasına (GBT) alındı. Polisler gazetecileri “yasal işlem” yapmakla tehdit etti. 

 

 

POLİSLER GERİ ADIM ATTI

 

Bu esnada adliyenin önüne birçok çevik kuvvet polisi getirildi ve aile ablukaya alındı. Abluka altında nöbeti sürdüren aile, polise tepki gösterdi. Abluka içinde katledilen aile fertleri için ağıtlar yakan Emine Şenyaşar’ın sesi adliye binasından yankılandı. Polisin engellemesine tepki gösteren Şenyaşar, “Ailem katledildiğinde de bu önlemeleri alsaydınız. Benim ailemden 3 kişi hastanede katledildi. Hastane kameraları görüntüleri çalındı. Katiller ellerini kollarını sallayarak geziyor” dedi. Ailenin tepkisi üzerine polisler ablukaya son verdi.  

 

Ailenin nöbeti adliye binası girişinde sürüyor. 

Adalet nöbeti Urfa Katiller Suruç Polisler