ABD ve İsrail ters düştü! Netanyahu: Gazze'de hiçbir Filistin otoritesi olmayacak

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye düzenlenen saldırıların ardından Filistin'in geleceği için ABD'ye bilgi verirken bölgede, Filistin otoritesi istemediklerini söyledi.

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze'ye iki aydır bombalar yağdıran İsrail, savaş sonrası için de planlarını hazırlamaya başladı. İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Filistin'in geleceğine dair planlarını ABD'ye bildirdiğini duyurdu. 

 

Filistin otoritesinin Gazze yönetiminden muaf tutulmasını planlayan Netanyahu, liderliğini yaptığı Likud Partisi üyelerine bu haftaki toplantıda, "savaş sonrası Filistin yönetiminin Gazze'de herhangi bir kontrolüne karşı olduğunu" kaydetti.

 

''GAZZE'DE HİÇBİR FİLİSTİN OTORİTESİ OLMAYACAK''

ABD yönetimine Gazze'ye yönelik saldırıların ardından burada Filistin otoritesinin olmayacağı mesajını ileten Netanyahu, "Savaş sonrası Gazze'de yeniden bir Filistin otoritesi olmayacak, hatta hiçbir Filistin otoritesi olmayacak." ifadesini kullandı.

 

 

OutStream

ABD yönetimi ise İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin geleceği için burada yönetimin kimde olacağı konusunda karışık sinyaller veriyor.

 

 

 

ABD VE İSRAİL TERS DÜŞTÜ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dünkü açıklamasında, İsrail'in saldırıları sona erdiğinde mevcut "Filistin Yönetimi'nin" Gazze'yi yönetecek güvenilirliğe sahip olmadığını savunarak, "Gazze'de yönetim nasıl olursa olsun, Filistin halkının isteklerine yanıt vermelidir ve şu anda Filistin Yönetimi bu güvenilirliğe sahip değil." ifadesini kullanmıştı.

Biden İsrail hamas Beyaz Saray ABD Van Taraf Gazetesi