ABD'den tüm dengeleri sarsacak iddia! Jet yanıt

TAKİP ET

CNN'in haberinde ABD Başkanı Donald Trump'ın 16 Temmuz'da Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmede, ABD'nin Suriye'den çekilmesine olanak verecek bir anlaşmaya varmayı umduğu ileri sürüldü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, CNN'de yer alan habere yanıt verdi.

 

KremlinPutin ile Trump'ın 16 Temmuz'da Helsinki'de bir araya gelerek Suriye ve Ukrayna da dahil olmak üzere uluslararası konuları ele alacağını bildirdi.

CNN'in konuyla ilgili bilgi üst düzey askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde"Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'nin güneybatısında ABD'nin olabildiğince en kısa zamanda ülkeden çekilmesini sağlayacak bir kapalı bölge oluşturulması yönünde anlaşmaya varmak istiyor" ifadeleri kullanıldı.

 

Habere göre, böylece Suriye ordusunun militanları püskürtmek için operasyon gerçekleştirdiği bölgede kontrolü ele alıp çatışmaların durdurulması ve İran'ın bölgede bulunmasının önlenmesi planlanıyor.

Kaynaklar, İran'ın Suriye'den çıkartılması Trump'ın ABD ordusunun çekilmesi planının kilit bölümünü oluşturduğunu ifade etti.

RUSYA'DAN JET YANIT

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, CNN'de yer alan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ABD'nin Suriye'den çekilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varmak istediği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu. Peskov, konuyla ilgili hiçbir şey bilmediklerini belirterek "Bize düşen sadece şaşırmak" dedi.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov "CNN'in haberinin neye dayalı ya da altında bir şey olup olmadığını bilmiyorum, bizim hiçbir şeyden haberimiz yok, bize düşen sadece şaşırmak" yanıtını verdi.

ABD'DEN GÖRÜŞME ÖNCESİ KRİTİK AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Lindsay Walters, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le yapacağı görüşmede ilişkilerdeki gerilimi azaltmayı ve yapıcı işbirliğinin başlamasını sağlamayı umduğunu söyledi.

16 Temmuz'da Helsinki'de yapılacak görüşme hakkında açıklamalarda bulunan Walters, "Trump, ABD'nin ulusal güvenliği açısından ve Rusya'nın ilişkilerde ilerleme kaydetmeyi isteyip istemediğini belirlemek için bu görüşmeye önem veriyor" dedi.

Walters, Trump'ın görüşmenin dünyayı daha güzel yapmaya ve güvenlik seviyesini yükseltmeye imkan sunmasını umduğunu belirtti.