93 yaşında evlenen çiftin düğünü sosyal medyada gündem oldu

TAKİP ET

Süleymaniye'de 93 yaşındaki Hacı Süleyman Hamid ile 92 yaşındaki Cemile Kadri'nin evliliği sosyal medyada son günlerin en çok ilgi gören konusu oldu. Öte yandan Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta ilk defa 90 yaşından büyük bir çiftin nikahı resmi olarak kıyıldı.

93 yaşında evlenen çiftin düğünü sosyal medyada gündem oldu

Süleymaniye’de 93 yaşındaki Hacı Süleyman Hamid ile 92 yaşındaki Cemile Kadri’nin evliliği sosyal medyada son günlerin en çok ilgi gören konusu oldu. Öte yandan Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta ilk defa 90 yaşından büyük bir çiftin nikahı resmi olarak kıyıldı.

 

Süleymaniye’nin Kelar ilçesi Girde Gozine kasabasında ikamet eden Hacı Süleyman Hamid (93) ile Bawenur kasabasında ikamet eden Cemile Kadri (92) geçtiğimiz ay dünya evine girdi.

 

 

Rûdaw ekibi, balayını köylerinde geçiren çiftin misafiri oldu ve duygularını sordu. Henüz evliliklerinin ilk haftasında bir dakika bile ayrılmayan, dışarıda el ele tutuşarak çiftin mutluluğu görenleri de gülümsetiyor.

 

Rûdaw’a konuşan damat Hacı Süleyman Hamid, “Erkek nasıl evlenmeden durabilir? İmanı güçlü ise, gayreti varsa, günaha bulaşmadan evlenmeli” dedi.

 

Hem Hacı Süleyman hem de Cemile eski eşlerini kaybettikleri için hayatlarını birleştirme kararı aldıklarını belirtiyor.

 

İlk önce imam nikahı kıyan çift, resmi nikah için başvurdukları Kelar Mahkemesi’nden olumsuz yanıt alınca Xaneqin Mahkemesi’ne başvurarak nikahlarını kıydı.

 

Çiftin nikahını kıyan hakim, evlilik belgesinin üzerine iki gül resmi yapıştırıp çifte sürpriz yaptı. Evlilik belgesinin üzerinde damadın geline ödeyeceği düğün ücreti 10 gram altın olarak yazıldı. Ancak hacı Süleyman geline 13 gram daha fazla altın hediye etti.

 

Mutlu olduğunu vurgulayan Cemile Kadir, “Talibim çoktu. Beni çok kişi istedi ama evlenmem dedim. Sonra Hacı’nın bir yeğeni ondan övgü ile söz etti. Evleneceğim en doğru kişinin o olduğunu söyledi. Böylece kaderimiz birleşti. Şimdi gözüm gibi seviyorum” dedi.

 

Hacı Süleyman ile Cemile ninenin çocukları da anne ve babalarının bu kararını taktirle karşılıyor. Ayrıca Hacı Süleyman ile Cemile nine, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta resmi nikahı kıyılan en yaşlı çift olma özelliğine sahip.kaynak: Rudaw

Süleyman Cemile Kadir evlendi sosyal medya gündem Hacı çift