6 Haziran koronavirüs tablosu açıklandı! İşte Kovid-19 hasta, vaka ve vefat sayısında son durum

TAKİP ET

2019'un Aralık ayında Çin'den yayılan ve tüm düya üzerinde hala etkisini sürdüren koronavirüs salgını Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görülmüştü. Kovid-19 salgını ülkemizde etkisini de sürdürmeye devam ederken, nisan ayında rekor seviyelere çıkan vaka ve vefat sayıları yetkilileri yeni önlem atmaya itmişti. Bu kapsamda 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma tedbiri uygulandı. Alınan bu karar vaka sayılarını kademeli olarak 10 binin altına kadar düşürdü. 1 Haziran'da normalleşme adımı atılırken, düşüş normalleşmede de devam etti. Dün vaka sayıları aylar sonra en düşük seviyesini gördü ve 6 bin 126 olarak kayıtlara geçti. Sağlık Bakanlığı 6 Haziran'a ilişkin güncel koronavirüs tablosunu paylaştı. İşte Türkiye'de güncel vaka ve vefat sayıları...








Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan koronavirüs salgını kısa sürede sınırlarını aşarak tüm dünyaya yayıldı. Merkez üssünü birkaç kez değiştiren salgın en çok ABD, Hindistan ve Brezilya'da etkili oldu. Türkiye'de de 11 Mart 2020 tarihinde görülen Kovid-19 salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor.











VAKA SAYILARI REKOR KIRMIŞTI

Özellikle geçen nisan ayında 60 bine kadar yükselen vaka sayıları sonrası tam kapanma kararı alındı. Bu kapsamda, 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma sürecine geçildi.











TAM KAPANMA KARARI İŞE YARADI

Kapanma kararı meyvelerini kısa sürede verirken vaka ve vefat sayıları kademeli olarak düşüşe geçti. Özellikle vaka sayısı 6 binli rakamlara kadar düştü. Vefat sayısı da aylar sonra 100'ün altına geriledi.

















1 HAZİRAN'DA NORMALLEŞME ADIMI ATILDI

1 Haziran tarihinden itibaren kademeli normalleşme sürecine geçildi ve alınan tedbir kararları gevşetildi. Düşüş normalleşme sürecinde de devam ederken, Sağlık Bakanlığı 6 Haziran'a ilişkin koronavirüs verilerini paylaştı. İşte Türkiye'de güncel vaka ve vefat sayıları...





6 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU:









 



Türkiye'de son 24 saatte 204 bin 827 koronavirüs testi yapıldı. Vaka sayısı 5 bin 386, hasta sayısı ise 482 oldu. Ağır hasta sayısı ise bin 96 olarak kayıtlara geçti. Bugün 96 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, toplam vefat sayısı 48 bin 164 oldu. Koronavirüs tedavisi ya da karantina süresi sona eren 6 bin 3 kişi iyileşti, toplam iyileşen sayısı 5 milyon 160 bin 774'e yükseldi.