4 Ekim vesileyle çağrı: Sokak hayvanlarına sahip çıkın

TAKİP ET

Van Hayvan Sesi Derneği Başkanı Sabriye Yazıcı, 4 Ekim Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü'nde hayvanlar için verdikleri mücadelede yalnız olduklarını dile getirdi.

Van Taraf Gazetesi - Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Birçok kentte olduğu gibi Van’da da sokak hayvanlarının sayısı azımsanmayacak düzeyde. Sokak hayvanlarının en temel sorunları arasında beslenme ve kısırlaştırma geliyor.

Belediyelerin yaptığı çalışmalar bu noktada yetersiz kalıyor. Kimi hayvan hakları dernekleri neredeyse belediyelerden daha aktif bir şekilde çalışıyor. Van Hayvan Sesi Derneği de bu çalışmaları yürüten derneklerden bir tanesi. Onlarda diğer dernek ve kuruluşlar gibi yeterli desteği alamadıklarından yakınıyorlar.

Van Hayvan Sesi Derneği Başkanı Sabriye Yazıcı, Van ve çevresindeki birçok kentte yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarda yalnız olduklarını söyleyen Yazıcı şunları kaydetti: “İlimizde yaşam mücadelesi veren çocuklarımızın farkındalığını oluşturabilmek adına yaptığımız birçok çalışmada açıkçası çok yalnız olduğumuzu ve konu sokak hayvanları olunca desteklerin ne kadar az olduğunu ve ne yazık ki sadece bir avuç insanın çabaladığını görmek üzücü.”

‘Hala şiddet gören sayısız canımız var’

Yaklaşık altı yıldır sokak hayvanları için, onların haklarını koruyabilmek için onlara daha iyi bir yaşam sunabilmek için mücadele ettiklerini söyleyen Yazıcı, “Ne yazık ki şu an hâlâ şiddet gören, açlık nedeniyle bir köşede ölen sayısız canımız var,” dedi.

 

 

 

‘Destek olmadan yaşayamazlar’

Yazıcı, sokak hayvanlarının insanların desteği olmadan iyileşemeyeceğini ve yaşayamayacağını vurgulayarak şöyle devam etti: “Asırlar önce kendi menfaatimiz için evcilleştirdiğimiz bu canlıları şimdi menfaatimiz bittiği için öylece yok sayamayız. Onlar var ve sesleri olmaya devam edeceğiz.”

 

Sokak hayvanları sadece 4 Ekim’de hatirlanmamalı

Sokak hayvanlarına karşı sevgiyle yaklaşılması gerektiğini belirten Yazıcı, çocuklara da hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğini söyledi. Bir kap su bir kap mama

Yazıcı dernek olarak sürdürdükleri çalışmalarını sadece barınaklarda değil sokaklarda, hayvanlarla ilgilenerek sürdürdüklerini ve çalışmalarına sadece 4 Ekim’lerde değil her gün devam edeceklerini söyledi. Sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygılı olunması gerektiğinin altını çizen Yazıcı, hayvanlara bir kap su ve bir kap mama ile destek olmanın önemine vurgu yaptı.

Van Taraf Gazetesi 

Hayvan Sokak sahip Sabriye Sesi