22 Yaşındaki Berivan'ın İş Başarısı...

TAKİP ET

Berivan Tepe hayatını ve yaşamını gazetemize şöyle dile getirdi...

İsmim Berivan soyismim Tepe. Sivaslıyım. Balıkesir'de üniversite öğrencisiyim. 22 yaşındayım bekarım. Konu iş , çalışma olduğu zaman hırslı , istikrarlı ve disiplinli biriyim. Normalde günlük hayatta çok deli dolu ve sıcakkanlıyım. Aynı zamanda çok samimiyimdir yeni tanıştığım kişiyle bile hemen samimi olurum. Gezmeyi çok severim arkadaşlarımla vakit geçirmeyi kedilerim ile ilgilenmeyi çok severim.

GÜNLÜK YAŞANTIM

Gün içerisinde okula gidip gelmediğim için çoğunlukla evimle ve işimle meşgul oluyorum. 

KADIN İSTERSE...

Kendi ayaklarımın üzerinde nasıl durduğuma gelirsek, çalışarak. Bence bir kadın isterse öğrenci ya da ev kadını olsun hiç farketmez her şeyi yapabilir. Ben de bunun farkına vardım. İyi ki vardım. Çünkü biliyorum ki hayatımı sadece ben değiştirebilirim.

NEDEN ÇALIŞMAYA KARAR VERDİM ?

Çalışmama neden olan en büyük etken ailemin maddi sıkıntılarıydı. Üst sınıf insanlar değiliz çünkü. Şanslı doğmadık. Aslında şöyle başladı. Üniversite okuyordum, Sosyoloji bölümü okuduğum için harcamalarım çok fazla, bir kitaba 50 lira veriyordum. Bursum yetmiyordu. Birden çalışmaya karar verdim ve bir kafeye girdim. Öğrencilerin saatlerce çalışıp çok cüzi , düşük ücretler aldığını görüyordum ama ne olursa olsun paraya ihtiyacım vardı çünkü ihtiyaçlarım vardı. Çok kısa bir süre çalıştım ve karşıma şuanki işim çıkınca garsonluğa direk son verdim. Şuan çok esnek şartlarda derslerimi etkilemeden istediğim yerde istediğim düzeyde çalışıyorum. Daha önce garsonluk yaptım , ayakkabıcıda çalıştım , kıyafet mağazalarında çalıştım. Şuan ise uluslararası bir Network Marketing sistemli firmada ürün satışı, danışmanlığı ve başkanlığı yapıyorum.

ÇALIŞMA DURUMUM

Çalışmalarım çok iyi gidiyor. Markam , işim bana hem maddi hem manevi bir çoK olanak sağlıyor. Şuan üniversite öğrencisiyim ve belki bir çok üniversite öğrencisinden (çok şükür) çok daha iyi bir yaşantım var. Çok mutluyum ki kendi tırnaklarımla kazıyarak bu günlere geldim. İşimi çok seviyorum çünkü insanların hayatlarına dokunmak, onlara yardımcı olmak benim için çok güzel bir duygu.

BENCE BAŞARININ SIRRI...

Başarının sırrı sorulacak olursa bana göre kesinlikle istikrar ve disiplin. İnsanın bir hedefi varsa bu hedefe ulaşmada istikrar ve disiplin rol oynarsa o zaman başarılı olur.

SON OLARAK TÜM KADINLARA ÖNERİLERİM 

Kadınlara en büyük tavsiyem ve mesajım şu: Kadınlar ! Gücünüzün farkına varın ! Siz bir insanı dünyaya getirecek kadar güçlüsünüz. İster ev kadını olun , ister öğrenci olun , eğer isterseniz her işi yapabilirsiniz. Yeter ki isteyin. Kendinize değer verin , kendinize bakın. Lütfen ve lütfen ataerkil , eril düzenin arkasına sığınmayın ve kendi ayaklarınız üzerinde durun. Okuyun , çalışın , kendiniz için yaşayın.