1000 TL Pandemi Yardımı Kabul Edilmeyenlere müjde!

TAKİP ET

Ülkemizde tüm dünyada olduğu gibi Koronavirüs pandemisi nedeniyle işçi, emekli, öğrenci vb. toplumun birçok kesimi ekonomik anlamda zorluk yaşadı. Bu süreçte Devlet tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda vatandaşlara toplamda 3 faz olmak üzere 1000 TL nakit para yardımı yapıldı.

Ülkemizde tüm dünyada olduğu gibi Koronavirüs pandemisi nedeniyle işçi, emekli, öğrenci vb. toplumun birçok kesimi ekonomik anlamda zorluk yaşadı. Bu süreçte Devlet tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda vatandaşlara toplamda 3 faz olmak üzere 1000 TL nakit para yardımı yapıldı. İlk 2 faz yardımlar için başvuru alınmazken 3. faz Pandemi sosyal yardımları için e-Devlet platformu üzerinden başvuru alındı. Öte yandan başvuru yapmasına karşın 1000 TL ödeme alamayan vatandaşlar, bu işlemi yaparak 1000 Tl sosyal yardım ödemesinden yararlanabilirler! Detaylar haberimizde sizlerle…

Ülkemizde Koronavirüs pandemisinden milyonlarca vatandaş ekonomik anlamda olumsuz etkilendi. Bu süreçte, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3 faz olarak planlanan sosyal yardımlar ile vatandaşlara destek sağlandı. İlk 2 faz yardımlar için başvuru alınmazken, 3. faz 1000 TL pandemi yardım ödemelerine başvurular E-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirildi. 3. Faz 1000 TL Pandemi yardımı başvurusu yapmasına karşın ödeme alamayan vatandaşlar ise araştırmalara başladı. Başvuru yapmasına karşın ödeme alamayan vatandaşlar itiraz da bulunarak 1000 TL nakdi yardım alabiliyor. Peki 1000 TL Pandemi yardımı için itiraz nereye ve nasıl yapılır? 1000 TL Sosyal yardım ödemeleri devam ediyor mu?

DEVLETTEN VATANDAŞA 1000 TL SOSYAL YARDIM


Koronavirüs pandemisi nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğimiz günlerde Devlet hızla Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini devreye aldı ve vatandaşın ekonomik yaralarını sarmaya girişti. Bu süreçte ilk 2 faz kapsamında 4 milyon 400 bin haneye 1000’er TL nakdi yardım yapılırken, 3. faz kapsamında yardımlarla binlerce hatta milyonu aşkın haneye daha 1000 TL nakdi yardım ödemesi ulaştırılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde sürdürülen ilk 2 faz 1000 TL sosyal yardım ödemelerine düzenli olarak sosyal yardım alan aileler dahil edildi. Toplam 4 milyon 400 bin aileye 1000 TL nakit yardımı ulaştırılarak ekonomik açıdan rahatlamaları sağlandı. Bu ilk 2 faz yardımlar için başvuru alınmadı.

Koronavirüs pandemisiyle mücadelede sosyal yardım ödemeleri ilk 2 fazla sınırlı kalmadı. 3. faz 1000 TL pandemi yardımları da halen daha sürmektedir. Ancak ilk 2 fazın aksine, 3. faz pandemi yardımları için E-Devlet platformu üzerinden vatandaşlar başvuruda bulunuyor. Başvurular neticesinde her ilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yapılarak hak sahipleri belirlendi ve 1000 TL sosyal yardım ödemeleri yatırıldı. Yapılan incelemelerde suistimaller de göz önünde bulundurularak hak sahibi olamayanlara 1000 TL ödeme verilmedi.

TOPLAM 6 MİLYON AİLEYE 1000’ER TL DESTEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde ilk 3 faz sosyal yardımlarla toplamda 6 milyon aileye 6 milyar TL’lik sosyal yardım ödemesi gerçekleştirildi.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI HALEN DEVAM EDİYOR

E-Devlet platformu üzerinden T.C Kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen hafta içi günlerinde ve sınırlama olmaksızın haftasonlarında başvurular alınmaya devam ediyor. 3. faz 1000 TL sosyal yardımlar için siz de E-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU REDDEDİLENLER NEREYE İTİRAZ EDECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılan 1000 TL pandemi sosyal yardımı için başvuru yapan ancak başvurusu reddedilen ve bu nedenle de mağduriyet yaşadığını düşünen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek gerçekten hak sahibi olduklarını ispat ettikleri takdirde 1000 TL sosyal yardım ödemesinden yararlanabilecekler