10 yıldan sonra barış...

TAKİP ET

Van'da 10 yıl önce yaşanan ve 1 kişinin ölümüne neden olan arazi kavga sonra husumet yaşayan iki aile Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertuşi Aşiret lideri İskender Ertuş'un girişimleri ile barıştı.

Tarafları bir araya getiren Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertuşi Aşiret lideri İskender Ertuş’un, iki aile arasında 10 yıl sonra barış sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kendisini kırmayarak barışın sağlanmasına katkı sunan taraflara ve aşiret mensuplarına teşekkür eden Ertuş O kargaşada bizim bir kardeşimiz vefat etti. İşte o günden bu güne kadar uğraşıyorduk Allah’ımıza binlerce şükürler olsun biz bu barışı bir araya getirdik. Barışı yapanlara da Allah binlerce kez razı olsun. Biz bir aileyiz akrabayız. Biz mecburuz 10 kişi de ölse 50 kişi de ölse barışmak zorundayız. Gelen bütün aşiret üyelerine de teşekkür ederim. Allah bu barışa zerre i miskal katkı sunan herkesten razı olsun” diye konuştu. 

Van Taraf Gazetesi Van Haber

Barış Başkale Van hüsümet İskender Ertuş iki aile Van Taraf Gazetesi Belediye Başkanı Reis Şerefan Lideri aşiret iskender ertuş